Gå til indhold
Campus Carlsberg ses fra siden der vender ned mod Carlsberg station, hvor der holder et s-tog.

Københavns Professionshøjskole hjælper folkeskoler med lokaler under coronakrisen

Folkeskolerne på Vesterbro har et stort behov for flere undervisningslokaler i forbindelse med genåbningen under corona-krisen og låner derfor 20 lokaler på Københavns Professionshøjskole

Jesper Christensen, børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune bliver interviewet til TV2 News om COVID-19 og udlån af lokaler til institutioner
Jesper Christensen, børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune (Foto: TV2 News)

Regeringen har besluttet, at landets daginstitutioner og folkeskoler så småt skal genåbne efter påskeferien, mens de videregående uddannelser fortsat skal holde lukket. Flere af folkeskolerne i hovedstadsområdet er dog udfordret på grund af pladsmangel, da eleverne skal holde afstand og deles op i mindre grupper i løbet af skoledagen.

Derfor har Københavns Professionshøjskole helt ekstraordinært indgået et samarbejde med de lokale folkeskoler på Vesterbro i København om at udlåne undervisningslokaler på Campus Carlsberg til elever fra 4. klasse og 5. klasse.

”Vores undervisningslokaler på Campus Carlsberg står gabende tomme i disse uger, da vores studerende på læreruddannelsen, pædagoguddannelsen, tekstilformidleruddannelsen og tegnsprogstolkeuddannelsen modtager fjernundervisning. Derfor har vi mulighed for at hjælpe de lokale folkeskoler på Vesterbro i en akut og svær situation”, siger Jimmi Guldhammer Poulsen, chef for Facility Management ved Københavns Professionshøjskole.

I første omgang handler det om udlån af 20 undervisningslokaler, og der vil blive sørget for grundig rengøring af lokalerne efter retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen – både før og efter undervisningen.

Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen fra Københavns Kommune er taknemmelig over, at Københavns Professionshøjskole hjælper de lokale folkeskoler midt i corona-krisen.

”Vi er i den grad udfordret på lokaler til folkeskoleeleverne i hovedstaden, når de skal holde afstand til hinanden. Derfor er jeg glad for, at vi nu har indgået en stor aftale med Københavns Professionshøjskole, så vi så småt kan åbne folkeskolerne op senere i denne uge”, siger Jesper Christensen til TV2 News.

Der er ikke sat en slutdato på samarbejdet med Københavns Kommune og Københavns Professionshøjskole om undervisningslokalerne, men Jimmi Guldhammer Poulsen fastslår, at det naturligvis ophører, når Københavns Professionshøjskole får tilladelse til at åbne op for egne studerende igen.

Campus Carlsberg ligger ved Carlsberg Byen i København og huser normalt over 10.000 studerende.

For yderligere oplysninger:

Michael Duus Andersen

Pressechef

+45 23 44 53 83