Gå til indhold
Sajda Khan fra meritpædagoguddannelsen

”Jeg har ventet længe på den uddannelse”

34-årige Sajda Khan er netop begyndt på meritpædagoguddannelsen ved Københavns Professionshøjskole og føler endelig, at hun er havnet på den rette hylde

Tekst: Journalist Michael Duus Andersen, Billede: Privatfoto

”Ja, jeg har lige to minutter. Hvis du kan høre, hvad jeg siger. Der er lige lidt larm i baggrunden”…

34-årige Sajda Khan har faktisk frokostpause, men børnestemmer, råb og latter er gennemtrængende i Børnehuset Louisegården på Frederiksberg, hvor hun netop er begyndt som pædagogmedhjælper – kombineret med uddannelsen som meritpædagogstuderende ved Københavns Professionshøjskole.

”Jeg hørte om planerne for uddannelsen allerede i sommers, da jeg så et indslag på TV2 Lorry. Siden da har jeg bare ventet og krydset fingre for, at uddannelsen blev til virkelighed. Det er en helt perfekt mulighed for mig, når jeg nu gerne ville skifte spor”, forklarer Sajda Khan.

Hun er en ud af de 35 nye meritpædagogstuderende, som her til februar er begyndt på Københavns Professionshøjskoles nye sporskifteuddannelse. Sajda Khan er oprindeligt uddannet socialrådgiver med en kandidatuddannelse i socialt arbejde og har arbejdet flere år på et kommunalt jobcenter.

”Jeg kunne dog mærke, at børneområdet begyndte at trække mere og mere i mig. Jeg har blandt andet arbejdet frivilligt hos Børns Vilkår, men har ingen konkret erfaring med at arbejde i en daginstitution. Derfor er den nye meritpædagoguddannelse som skræddersyet for mig, så jeg får praktisk erfaring med det samme”, siger Sajda Khan.

De kommende 2,5 år skal Sajda Khan følge den teoretiske undervisning på pædagoguddannelsen på Campus Hillerød, mens hun sideløbende er ansat i Børnehuset Louisegården – med omkring 200 børn og 50 kolleger. Efter planen kan hun altså se frem til at være færdiguddannet pædagog i sommeren 2023, og drømmen er at få fast arbejde i en daginstitution.

”Jeg nyder virkelig at være sammen med børnene her i Louisegården. Arbejde med relationer og møde smil og latter hver eneste dag. Kollegerne er også rigtig gode, så jeg kan sagtens se mig selv i en vuggestue eller børnehave i mange år fremover”, fortæller Sajda Khan.

Martin Sørensen er lektor ved pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole – med særligt ansvar for den nye meritpædagoguddannelse. Han er de seneste måneder blevet kimet ned af ansøgere, der gerne vil begynde på uddannelsen.

”Vi kunne faktisk sagtens have åbnet for flere hold denne vinter, for interessen har været overvældende. Men vi valgte altså at begynde med et enkelt hold på 35 meritpædagogstuderende for at få skudt uddannelsen godt i gang. Planen er dog at oprette flere hold til sommer, så vi kan optage endnu flere studerende”, siger Martin Sørensen.

Sajda Khan fra meritpædagoguddannelsen

Fakta om meritpædagog som sporskifte

Meritpædagoguddannelsen som sporskifte er for dig, der har en videregående uddannelse på mindst bachelorniveau og som er fyldt 25 år. Som studerende forventes du at have pædagogisk arbejde samtidig med, at du uddanner dig til meritpædagog. Det betyder dels, at du får løn, mens du uddanner dig og dels, at du får mulighed for at søge om merit for praktik.

Du bliver uddannet pædagog på lige fod med de studerende, der har fulgt den ordinære pædagoguddannelse. Efter endt uddannelse kan du kalde dig “professionsbachelor som pædagog”.

Læs mere om meritpædagog som sporskifte