Gå til indhold
Sille Frydendal, KP

Omstilling til faste teams i ældreplejen

SOSU’en, sygeplejersken og den lokale leder skal arbejde på en helt ny måde, og det kræver et stærkt tværfagligt samarbejde lokalt.

Med ældreudspillet lægger regeringen op til et opgør med uhensigtsmæssige regler og nidkær kontrol i ældreplejen. Der skal i stedet være mere frihed i kommunerne til at skabe meningsfulde lokale løsninger og en mere helhedsorienteret pleje, som udføres af faste teams.

“Skal vi i mål med regeringens udspil, en mere helhedsorienteret hjemmepleje og udbredelsen af faste teams, må vi også se nærmere på, hvordan vi skaber de nødvendige forhold for denne omstilling og den tværfaglige gruppe af medarbejdere, der er de faste teams. For både fysioterapeuten, SOSU’en, sygeplejersken og ergoterapeuten får brug for nye kompetencer til at arbejde tværfagligt, og de får brug for nye decentrale beslutningskompetencer”, siger Sille Frydendal, videreuddannelsesleder på Københavns Professionshøjskole, i et debatindlæg til Kommunal Sundhed.

“Det er forenklet at forholde sig til omstillingen til faste teams som alene en organisatorisk omstilling. Det samme gælder, hvis man mener, at det alene handler om mere kompetenceudvikling. Det er kombinationen af begge”, fortsætter Sille Frydendal.

Læs hele debatindlægget i Kommunal Sundhed.

Nyeste viden

Københavns Professionshøjskole råder over nyeste viden om implementering af faste teams i ældreplejen og kan tilbyde kurser og videreuddannelse, der har fokus på efterspurgte kompetencer til faggrupper i ældreplejen.

Københavns Professionshøjskole har en tæt kobling mellem grunduddannelser, videreuddannelser og forskning og har dermed et stærkt fokus på de forskellige fag, som tilsammen udgør ældre- og sundhedsområdet. KP har fx en stor forskningsmæssig satsning på Fremtidens ældrepleje og inddrager viden derfra i videreuddannelserne på ældreområdet.

Sille Frydendal

Videreuddannelsesleder

+45 61 39 48 40