Gå til indhold
Mette Lykke Gravgaard

Hallo hallo – det er fra KP

Nye studerende på Københavns Professionshøjskole blev i denne uge ringet personligt op af deres kommende undervisere, da studiestart jo desværre er digital pga. corona-nedlukningen

Studiestart plejer altid at være nogle festlige uger på Københavns Professionshøjskole, men i disse dage er campus gabende tomt på grund af stramme corona-restriktioner.

Derfor har undervisere og tutorer søsat flere forskellige tiltag for at sikre, at nye studerende føler sig velkomne, selv om de sidder hjemme bag skærmen. Deriblandt over 2.000 personlige opkald, hvor nye studerende bliver ringet op over telefonen.

En af de mange personer bag røret er uddannelsesleder Mette Lykke Gravgaard fra pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole, og hun fik udelukkende positiv respons på alle sine opkald.

”Alle de studerende, som jeg talte med, var meget glade og taknemmelige for at blive ringet op. I løbet af de ganske korte opkald fik vi både vendt små praktiske spørgsmål vedrørende Zoom, Itslearning og litteratur til studiestart samt havde en hyggelig snak om denne lidt anderledes måde online at skulle lære et nyt studie, undervisere og medstuderende at kende på”, siger Mette Lykke Gravgaard.

”Men som en af de studerende sagde; ‘Jeg kommer lige fra HF, så jeg er allerede vant til Zoom, så det skal nok gå’. Jeg må sige – efter at have talt med en del engagerede studerende, der virkelig glæder sig til studiestart, og med tanke på de dygtige undervisere vi har på pædagoguddannelsen – så tror jeg, at han har ret. Det skal nok gå”, siger Mette Lykke Gravgaard

Rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole har i denne uge været i flere landsdækkende medier for at kommentere på planerne om genåbning af samfundet under coronakrisen. Han er enig i, at de yngste skolebørn står forrest i køen, men opfordrer politikerne på Christiansborg til at have særligt fokus på netop nye studerende på videregående uddannelser.

”Vi har allerede tidligere vist på professionshøjskolerne, at vi kan gennemføre fysisk undervisning og undgå smittespredning. Hvis vi skal undgå yderligere svækkelse af de studerendes faglige udbytte og trivsel, så er det vigtigt, at de hurtigst muligt kommer fysisk ind på campus og bliver en del af stærkt fællesskab og studiemiljø. De fleste af vores studerende uddanner sig til relationsfag, og det læres ikke på Zoom og Teams”, fastslår Stefan Hermann.

Indtil videre skal både nye og nuværende studerende på Københavns Professionshøjskole som udgangspunkt modtage digital undervisning frem til den 28. februar.