Gå til indhold
Studieliv på Københavns Professionshøjskole

Fællesskaber er afgørende i det første studieår

Københavns Professionshøjskole er i denne uge vært for en stor, international konference om studiestart. Konferencen hedder European First Year Experience – med 380 deltagere fra hele verden

Det kan være en stor omvæltning at begynde på en videregående uddannelse. Mange nye mennesker og indtryk, hundredvis af praktiske informationer og høje faglige krav – på én gang. Det kan tage pusten fra enhver. Til gengæld ved man efterhånden også en del om, hvad der skal til for, at man som ny studerende falder godt til på en uddannelse. Her spiller fællesskaberne en helt afgørende rolle.

Derfor er Københavns Professionshøjskole også både glade og stolte over at være værter for denne uges internationale konference – European First Year Experience – med særligt fokus på studiestart og det første studieår, fortæller afdelingsleder Anine Skjøt Møller fra Studieservice på Københavns Professionshøjskole.

”Det bliver fantastisk at opleve Campus Carlsberg summe af liv og spændende faglige diskussioner på alverdens sprog, når de 380 deltagere fra hele verden deler erfaringer med hinanden om, hvordan man sikrer den bedste studiestart for nye studerende”.

”Vi ved jo, at langt det største frafald blandt vores studerende sker inden for det første studieår. Og vi ved, at fællesskaberne på uddannelsen har stor betydning for, hvordan vores studerende trives – både fagligt og socialt”, siger Anine Skjøt Møller.

Anine Skjøt Møller, afdelingsleder, Studieservice, Københavns Professionshøjskole
Anine Skjøt Møller, afdelingsleder, Studieservice, Københavns Professionshøjskole

Disse fællesskaber spiller ifølge Anine Skjøt Møller ikke kun en afgørende rolle for den enkeltes følelse af tilhørsforhold, behov for relationer og læring. Men de fungerer også som et sted, hvor de studerende kan engagere sig og bidrage til noget større end deres egne behov, læring og udvikling.

”Fællesskaberne handler ikke om individuel udvikling. Jo, den enkelte studerende skal selvfølgelig have det godt, men de har også et stort ansvar for deres medstuderende. Vi vil gerne skabe en følelse af fælles ansvar og sammenhæng med hinanden, det uddannelsesmæssige fællesskab og den omgivende verden. Så man som studerende mærker, at fællesskabet ikke handler om mig, men om os og hinanden”, forklarer Anine Skjøt Møller.

Konferencen løber af stablen fra den 29. – 31. maj. Blandt keynote speakerne og oplægsholderne er Anne Vang Rasmussen, rektor, Københavns Professionshøjskole, Jakob Egholm Feldt, professor i global historie på Roskilde Universitet, Ib Ravn, professor og videnskabsteoretiker, Århus Universitet og Maria Bruselius Jensen, lektor i ungdomsforskning, Århus Universitet.

Anine Skjøt Møller

Leder af Studievejledning

+45 24 23 44 43