Gå til indhold
Darien og Marcus i tv studiet go morgen Danmark

Ansøger til sygeplejerskeuddannelsen: Jeg håber på flere studiepladser

Marcus Nørlem Beyer er en ud af hele 837 ansøgere, der har søgt ind på sygeplejerskeuddannelsen på KP som førsteprioritet via kvote 2. Han krydser fingre for, at politikerne åbner op for flere studiepladser

Flere af sundhedsuddannelserne på Københavns Professionshøjskole har oplevet en flot søgning via kvote 2. Så flot at flere medier er begyndt at tale om en såkaldt ‘corona-effekt’ og i den forbindelse inviterede en af KP’s ansøgere til sygeplejerskeuddannelsen – Marcus Nørlem Beyer – en tur i Go’ Morgen Danmark for at tale om, hvorfor han havde valgt netop sygeplejerskeuddannelsen.

“Det er klart, at coronapandemien har været med til at vise, hvor vigtigt vores frontpersonale er for vores samfund. Deriblandt sygeplejerskerne. Men det har nu ikke været udslagsgivende for min ansøgning. Jeg har nogle gode kammerater, der allerede går på uddannelsen i forvejen og som har fortalt meget om det fantastiske studiemiljø. Og så vil jeg rigtig gerne arbejde med mennesker og være med til at forbedre vores sundhedsvæsen”, sagde Marcus Nørlem Beyer i Go’ Morgen Danmark.

Sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole har fået 837 ansøgninger via kvote 2. En fremgang på 107 ansøgninger i forhold til 2020 – svarende til 14,7 procent. Men sygeplejerskeuddannelsen er ikke alene om at trække en ‘corona-effekt’ på vores Sundhedsfaglige Fakultet.

Bioanalytikeruddannelsen har fået 174 ansøgninger, hvilket er en fremgang på 49 ansøgninger. Radiografuddannelsen har fået 127 ansøgninger mod 101 ansøgninger sidste år, mens laborant går fra 66 ansøgninger i 2020 til 87 ansøgninger i 2021.

Mangel på praktikpladser skaber problemer

Det kunne ligne en ren solstrålehistorie, da vores sundhedsvæsen netop har store rekrutteringsudfordringer, men sidste år måtte Københavns Professionshøjskole afvise flere kvalificerede ansøgere på sundhedsuddannelserne pga. manglende studiepladser. Det skyldes, at en stor del af uddannelsen foregår i praktik – og Københavns Professionshøjskole er derfor afhængig af, at Region Hovedstaden og kommunerne vil oprette flere praktikpladser.

I 2020 fik Københavns Professionshøjskole lov til at oprette 24 ekstra studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen ved Campus Hillerød, men det var slet ikke nok til at følge med efterspørgslen, og flere ansøgere fik derfor et ærgerligt afslag på deres ansøgning. Det til trods for at hospitaler og sundhedshuse i hovedstadsområdet pt. har mange ubesatte stillinger. En problematik som Marcus Nørlem Beyer også rejste i Go’ Morgen Danmark.

“Jeg håber virkelig, at der bliver oprettet flere studiepladser. Vi har et presset sundhedsvæsen, som har brug for flere varme hænder. Vi kan aldrig få nok sygeplejersker og læger. Det har den nuværende situation med corona jo også vist, og vi ved ikke, hvad der kommer til at ske i fremtiden”, fortalte Marcus Nørlem Beyer.

I studieåret 2020/2021 var der i alt 1230 studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen på KP. Bioanalytiker havde 163 studiepladser, laborant 192 studiepladser og 98 studiepladser til radiograf.

For yderligere oplysninger: