Gå til indhold
En mandlig og en kvindelig studerende fra sygeplejerskeuddannelsen står iført kitler i hospitalsstuen i Praksis- og Innovationshuset

343 KP-studerende har meldt sig til coronaberedskab

Mange sundhedsfaglige studerende vil gøre en forskel under coronakrise og har meldt sig til Region Hovedstadens corona-jobbank

Dekan Randi Brinckmann
Dekan Randi Brinckmann, Københavns Professionshøjskole

Hovedstadsregionen er hårdt ramt af coronavirussen. De seneste tal viser, at der er 529 indlagte corona-patienter på landsplan, hvoraf hele 259 af patienterne er indlagt på sygehuse i Region Hovedstaden.

Derfor er det tiltrængt, at stadig flere studerende fra Københavns Professionshøjskoles sundhedsuddannelser melder sig til Region Hovedstadens coronaberedskab. I alt har 343 studerende fra KP meldt sig (pr. 31. marts 2020), og dekan Randi Brinckmann fra Det Sundhedsfaglige Fakultet er glad for, at så mange studerende er klar til at træde til.

”Det er en svær tid for alle vores studerende, og set i det lys er jeg blot endnu mere imponeret over de studerende, der har overskuddet til at være noget for andre. Det gør mig så stolt”, siger Randi Brinckmann.

De studerende fordeler sig på flere sundhedsfaglige uddannelser. Sygeplejerskeuddannelsen har som den klart største sundhedsuddannelse også flest studerende med i beredskabet. 266 sygeplejerskestuderende har meldt sig. Derefter følger fysioterapeut med 24, laborant/bioanalytiker har tilsammen 18, jordemoder 13, ernæring og sundhed 9, radiograf 8 og ergoterapeut 5.

Sygeplejerskestuderende Anna Brygger Mortensen, Københavns Professionshøjskole
Sygeplejerskestuderende Anna Brygger Mortensen, Københavns Professionshøjskole (Privatfoto)

En af de KP-studerende i beredskabet er Anna Brygger Mortensen, som læser til sygeplejerske.

”Jeg meldte mig til beredskabet som noget af det første, da coronakrisen pludselig vendte op og ned på vores hverdag. Det er en svær tid for os alle, men især for mine medstuderende og fremtidige kollegaer, og jeg tog det lidt som en selvfølge, at jeg skal bidrage, hvor jeg kan”, forklarer Anna Brygger Mortensen.

”Jeg opfordrer selvfølgelig alle til at gøre det samme, hvis man har overskuddet til det. Eksperterne forudser, at det før går rigtig løs på sygehusene om et par uger, og så bliver der brug for alles hænder”.

For yderligere oplysninger:

Randi Brinckmann, dekan for det sundhedsfaglige fakultet ved Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51 63 28 00

Michael Andersen, presseansvarlig, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83

Du kan stadig nå at melde dig til coronaberedskabet, hvis du vil hjælpe Region Hovedstadens hospitaler.