Gå til indhold

Studieteknik – fra kursist til studerende (kan rekvireres)

Starten på en ny uddannelse kan være overvældende, men det er samtidig en fantastisk mulighed for at få nye gode vaner. Desværre er der ingen brugsvejledning til vores hjerne, men der er til gengæld en lang række teknikker, som kan give dig et forspring i det daglige. Det kræver blot, at du arbejder målrettet med prioritering af tid, planlægning og studieteknik.

Kurset i studieteknik er for dig, der er eller vil i gang med en diplom-, akademi-, universitets- eller anden videregående uddannelse. Brug hovedet rigtigt og få maksimalt udbytte af din uddannelse og skab bedst mulige sammenhænge mellem studie og arbejde.

Kursets varighed er 1 dag og indeholder disse emner:

  • Tilrettelæggelse af studier. Realistisk planlægning. Undgå overspringshandlinger og udsætteradfærd.
  • De psykologiske aspekter ved læring med særligt fokus på motivation og koncentra­tion. Det kan være, at det er længe siden, du har studeret, og tanken om at skulle tilbage på skolebænken kan være skræmmende.
  • Læseteknik. Med nogle få redskaber kan du forbedre udbyttet af din læsning markant og dermed effektivisere tiden.
  • Udbytteoptimering. Hvordan optimerer du din hukommelse, således at du også husker at lære. Og hvordan kombinerer du det hele, så der opnås bedst muligt udbytte og sammen­hæng mellem teori, praksis og det daglige arbejde.
  • Skrive- og notatteknik. Mange studerende er nærmest besatte af at tage notater under undervisningen, uden at tænke nærmere over kvaliteten af notaterne. Her introduceres nogle konkrete notatværktøjer og der gives gode råd til, hvordan du på bedst mulig måde kan tage notater.
  • Eksamensangst. Mange studerende har en ubegrundet angst for eksamen. Derfor gennemgår vi teknikker til at bekæmpe denne angst og troen på dig selv i eksamens-situationen.

Det får du ud af kurset

Du får alle de værktøjer, du har brug for, så du kan komme succesfuldt igennem dit studie med maksimalt udbytte af din hjernes kapacitet. Du lærer at skabe bedst mulig sammenhæng mellem studieliv, arbejdsliv og privatliv.

På kurset medfølger en e-bog om studieteknik og studiemetoder.

Målgruppe

Medarbejdere, som er interesserede i at starte på en ud­dannelse.

Kontakt

Helle Pehrson

Konsulent

+45 51 38 04 55