Gå til indhold

EU-harmoniserede punktafgifter (kan rekvireres)

Om kurset

Når du arbejder med EU-harmoniserede punktafgifter er det vigtigt, at du kender betydningen af EU-retten i forhold til den danske lovgivning og praksis på afgiftsområdet.

Det faglige indhold

På kurset får du et overblik over de generelle regler, der gælder for handel med varer, der er omfattet af de EU-harmoniserede punktafgifter samt de specifikke EU-retlige og nationale bestemmelser om punktafgifter på øl, vin, spiritus og tobak.

Det får du ud af kurset

Efter kurset kender du de grundlæggende regler for afgifter på øl, vin, spiritus og tobak.

Du vil være i stand til at identificere almindelige problemstillinger og løsninger sådan, at du kan vejlede, rådgive eller gennemføre kontrol i almindelige sager inden for området.

Målgruppe

Kurset er for dig, der har brug for kendskab til de EU-harmoniserede punktafgifter, fordi du møder spørgsmål om punktafgifter i forbindelse med dit arbejde. Det kan f.eks. være i forbindelse med vejledning og rådgivning af virksomheder eller i forbindelse med revision og kontrol.

Virksomhedens udbytte

Jeres medarbejdere får et grundlæggende kendskab til de EU-harmoniseredes afgifter, som gør dem i stand til at vejlede og rådgive om de grundlæggende regler, samt fortage almindelig kontrol og revision inden for området.

Dine medarbejdere bliver også i stand til at vurdere, hvilke problemstillinger de selv kan løse og hvornår der er tale om specielle eller komplekse problemstillinger, hvor det er nødvendigt at søge eksperthjælp.

Kontakt

Helle Pehrson

Konsulent

+45 51 38 04 55