KP Science Lab
Fremtidens samfundsmæssige sundhedsudfordringer skal løses i samspillet mellem uddannelsesinstitutioner, sundhedsvæsnet og private teknologivirksomheder.
I KP Science Lab arbejder vi for at facilitere dette samspil og bidrage til fremtidens teknologiske løsninger, herunder at fremme de kompetencer de fagprofessionelle skal have for at varetage disse opgaver.
Vi udvikler og etablerer nye metoder og teknologier inden for laboratorievidenskab. Disse metoder bringes i spil i forskellige sundhedsmæssige og laboratoriemæssige problemstillinger, herunder diagnostik og sygdomsforskning.
Indenfor alle vores fokusområder kan Institut for Teknologiske Uddannelser tilbyde at samarbejde om:
- Idégenereringsfasen
- Forskningsansøgninger og fundraising
- Forskningsformidling og artikelskrivning
- Projektledelse
- Customized research
- Levering af kvalificerede medarbejdere til gennemførelse af projekter (laboranter, bioanalytikere, adjunkter, lektorer og docenter).
Laboratoriefaciliteter
I KP Science Lab tilbyder vi en lang række laboratoriefaciliteter, udstyr og metoder, som vi stiller til rådighed for samarbejdspartnere og virksomheder uden egne faciliteter:
- Basis laboratorieudstyr
Pipetter, vægte, centrifuger, stinkskabe og UV-clean bokse til prøve-forberedelse og -analyse. - Celledyrkningsudstyr
Celledyrkningsudstyr (bl.a. LAF-bænk, inkubator, kvælstoftanke) til humane celler og mikrobiologi. - Multimode plate-reader
Multimode plate-reader (absorbans, fluorescens og kemiluminescens) til fx. ELISA analyser.
- Udstyr til DNA-manipulation
Udstyr til DNA manipulation (elektroforeseudstyr, UV-lysbord, udstyr til transformation og transfektion). - DNA og geneksepressionsanalyse
qPCR, ddPCR og Bioanalyzer-udstyr, samt MinION-udstyr til DNA-sekventering (Oxford Nanopore Technology). - Western Blot-udstyr
- NanoLive 3D holografisk mikroskop
- Kromatografiudstyr
HPLC, LC-MS, GC-MS, online-SPE-LC-DAD-FLD, LC-ELSD, FTIR, spektrofotometre. - CT-skanner
Virksomhedssamarbejde
Vi bistår virksomheder med laboratorieanalyser ifm. produktudvikling, herunder design, gennemførelse og fortolkning (customized research).
Eksempler på vores arbejde:
Forskningssamarbejder
Flere forskere fra Københavns Professionshøjskole samarbejder med universiteter, hospitaler, kommuner og virksomheder om missionsdreven forskning.
Eksempler på vores arbejde:
- Analyse af biomarkører for stress til brug i interventionsstudier
- Point-of-care teknologi (PoCT) og wearables åbner op for nye muligheder i sundhedsvæsnet ift. moniteringer og forebyggelse af sygdom. Sammen med flere virksomhedspartnere og kliniske praksispartnere bistår vi i udvikling og validering af nye teknologier
- Cellebiologiske studier af de molekylære mekanismer der leder til neurodegenerative sygdomme i samarbejde med Bispebjerg Hospital og Roskilde Universitet
Samarbejde om undervisnings- og kompetenceudvikling
Forskere på Københavns Professionshøjskole samarbejder med aftagere om projekt til at fremme de kompetencer de fagprofessionelle skal have for at varetage fremtidens laboratorieopgaver.
Eksempler på vores arbejde:
- Didaktisk samarbejde mellem campus og klinik udvikler peer feedbackkulturen i undervisningen: Formativ feedback understøtter progression af modtagerens læring og udvikling af kompetencer — The Capital Region of Denmark's Research Portal (regionh.dk) – undervisningsinterventioner med henblik at styrke de studerendes feedback kompetencer
- Technological literacy for lab and health technology professionals (UC Viden) – Internationalt samarbejde om de studerende teknologiforståelse
Kontakt
Jeppe Madura Larsen
Docent
jmla@kp.dkJeppe kan afdække af behov og mulighed for kommende samarbejdspartnere, herunder udarbejdelse af projektplaner, forsøgsdesign, budgetter og projektledelse.
Jeppes faglige ekspertise inkluderer, inflammatoriske sygdomme, immunologi og cellebiologi.
Leif Kofoed Nielsen
Docent
leif@kp.dkLeif kan facilitere kontakten til relevante kolleger samt bidrage til Idégenereringsfasen, forskningsansøgninger, fundraising, forskningsformidling, artikelskrivning og projektledelse.
Leifs faglige ekspertise inkluderer immunologi, molekylær biologi, proteinkemi, antistofteknologi samt udvikling af analyser.
Marianne Ellegaard
Docent
mell@kp.dkMarianne kan lede og understøtte udvikling af undervisning og didaktisk forskning indenfor de teknologiske uddannelser.
Hovedfokus er forskning og udvikling i peer feedback og i teknologiforståelse.