Gå til indhold

Visuel pædagogisk grundbog

Den visuelle pædagogiske grundbog består af 10 film, som med forskningsmæssig baggrund beskæftiger sig med nogle centrale temaer i forhold til pædagogik i dagtilbud. Det er temaer som: leg, læringsmiljøer, rutinepædagogik, forældresamarbejde, samtaler med børn og børnefødselsdage. Filmene bygger på og formidler forskningsmæssig viden. Tanken er at vise konkret, hvordan denne viden kan omsættes, udfoldes og manifestere sig i daglig pædagogisk praksis.

Vi har samarbejdet med en række dagtilbud, som beredvilligt har stillet sig til rådighed og har ladet os komme helt tæt på og filme. Filmene er produceret, så der er størst muligt fokus på det pædagogfaglige. Vi har således ikke haft til hensigt at få et tæt indblik i og kendskab til det enkelte barn eller den enkelte pædagogiske medarbejder.

Det er i sig selv et privilegium at filme børn, som igennem deres udsagn og umiddelbare tilstedeværelse har givet os mulighed for at forevige nogle intense øjeblikke, som forhåbentlig har kunne løfte en lille, men trods alt almen flig af børnenes forståelse af sig selv og deres omverden.

Rutinepædagogik
Rutinepædagogik
Læringsmiljøer
Læringsmiljøer
Pædagog sammen med børnehavebørn på græs
Samtaler med børn
To børn i et legehus
Børn og leg
To børn leger med lego duplo
Leg i vuggestuen
To piger leger med figurer i børnehaven
Leg i børnehaven
Børnehavebørn holder døde fisk som del af aktivitet
Aktivitetspædagogik
Børn om langbord fejrer fødselsdag og pædagog engagerer dem i aktivitet med marionetdukke
Børnefødselsdage
Lille pige maler sig i hovedet
Forældresamarbejde
Leder på stue sammen med børn i vuggestue
Når ledelse når børnene