Gå til indhold
Kursist med koncentreret blik i undervisningen

Hvad er en praksisnær videreuddannelse?

Den praksisnære tilgang i undervisningen gør, at du vil opleve fagenes indhold som værende direkte relevant for den faglige udvikling, som du og din arbejdsplads ønsker.

Når underviserne på Københavns Professionshøjskole videreuddanner professionsuddannede, offentlige ledere og administrative medarbejder, der er ansat i fx kommuner eller i staten, så vil der være fokus på, at det, som de studerende lærer hos os, skal de kunne bruge direkte i deres professionelle praksis.

Praksisnær videreuddannelse kobler med andre ord fagenes indhold til din hverdag, dine erfaringer og dine interesser og giver dig håndgribelige inspirationsmaterialer og anbefalinger.

Den praksisnære tilgang i undervisningen gør, at du fra første dag vil opleve fagenes indhold som værende direkte relevant for den faglige udvikling, som du og din arbejdsplads ønsker at være en del af.

Du bliver en del af et ‘beskyttet diskussionsrum’

For at koble fagenes indhold til din hverdag og dine erfaringer, så er det vigtigt, at du ifm. undervisningen bliver en del af et ‘beskyttet diskussionsrum’, hvor udfordringer og muligheder fra din arbejdsdag bliver relateret til og diskuteret ift. teorier og metoder.

Ved at spørge ind til udfordringer og muligheder, der udspiller sig i den professionelle hverdag, og forholde teori til erfaring giver underviseren dig viden og nye færdigheder, som kan forklare og udvikle dig og din arbejdsplads.

“Det gør, at man bedre forstår begreberne fra teorien”

Anne, Ida og Camilla, diplomstuderende på Københavns Professionshøjskole:

”I undervisningen kommer vi ind på eksempler fra vores arbejde, og underviseren nævner også eksempler fra praksis, som hun kender til. Det er vigtigt og gør, at man bedre forstår begreberne fra teorien. Sammenspillet mellem teori og praksis får dig til at vurdere dine udfordringer og muligheder på nye måder”, fortæller de.

Praksisnær undervisning er, når du i undervisningen:

  • Bruger teori og praksis i et tæt sammenspil
  • Tager udgangspunkt i et konkret virkelighedsnært problem, som f.eks.: ‘Hvordan motiverer jeg borgeren bedst muligt til at deltage aktivt?’
  • Lærer at tilrettelægge, gennemføre og evaluere indsatser på din arbejdsplads
  • Lærer at bidrage konstruktivt til diskussioner om udvikling på dit arbejde
  • Får viden og redskaber, der kan forklare og udvikle din praksis
  • Møder det teoretiske stof i en meningsfuld og praktisk sammenhæng

Overvejer du at videreuddanne dig?

Vi sidder klar i studie- og karrierevejledningen, hvis du har brug for mere konkret sparring.

Ring til os på tlf. 72 48 75 40, mandag-torsdag kl. 9.00-14.00 og fredag kl. 11.00-14.00. Eller send os en mail på evu@kp.dk.