Gå til indhold

Servicedesign

Her får du værktøjer, så du kan analysere og udvikle din egen praksis ud fra filosofien udefra ind - med borgeren / kunden i fokus. Det betyder, at kunderejsen og brugeroplevelsen er i centrum og der er fokus på kundetilfredsheden, også når vi taler om offentlige ydelser

Dette modul på 5 ECTS er en del af akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul, der opkvalificerer dig fagligt.

Om modulet

Din egen praksis er omdrejningspunktet.

Du lærer at analysere arbejdsgange og arbejdsprocesser og får værktøjer til at designe nye arbejdsgange, så kundetilfredsheden er i fokus.

Fagligt indhold på modulet

 • Du får viden om hvad servicedesign er og hvilke metoder og værktøjer, der er mest hensigtsmæssige at anvende og hvornår, herunder viden om kunderejsen og touchpoints.
 • Du kommer til at arbejde med arbejdsgangsanalyser.
 • Du bliver i stand til at arbejde systematisk med værktøjerne ifm. med servicedesign i egne praksis og får kompetencer til at designe og visualisere nye hensigtsmæssige arbejdsgange

Om undervisning og eksamen

Vi underviser altid ud fra at skabe så høj transfer som muligt, det vil sige, din egen praksis er i fokus gennem det løbende casearbejde og gruppearbejde. Der vil være tale om korte faglige oplæg, hvorefter det omsættes og implementeres i forhold til egen praksis.

Der er tale om en kombinations eksamen, hvor du udarbejder et skriftlig oplæg som du herefter går til mundtlig eksamen på. Du kan også arbejde sammen andre og lave en gruppe opgave

Hvem deltager

Modulet henvender sig til alle som har med kunder og borgere at gøre og som ønsker at udvikle kundetilfredsheden og arbejde med at designe mere hensigtsmæssige arbejdsprocesser.

Tilmelding

Adgangskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse eller på et modul skal du have en af følgende uddannelser:

 • Professionsbacheloruddannelse
 • Akademiuddannelse
 • Diplomuddannelse
 • Bacheloruddannelse
 • Kandidatuddannelse
 • Anden relevant uddannelse mindst på niveau med en kort, videregående uddannelse eller en reguleret videregående voksenuddannelse

Du skal desuden have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. Det er ikke et krav, at du er i arbejde, når du starter på modulet, men du forventes at kunne bringe dine erfaringer fra praksis ind i undervisningen, uanset om det er tidligere eller aktuel praksis.

Hvis du ikke opfylder det formelle adgangskrav, kan du søge om en realkompetencevurdering og måske optages på det grundlag.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, er du velkommen til at kontakte os.

Tlf. 72 48 75 40 / evu@kp.dk

Sådan søger du

Du søger online ved at klikke på “Ansøg” på det modul, du ønsker at søge optagelse på.

Her vedhæfter du også dokumentation for både uddannelse og erhvervserfaring.

 • Dokumentation for uddannelse kan være relevante eksamensbeviser.
 • Dokumentation for to års erhvervserfaring efter afsluttet adgangsgivende uddannelse kan fx være en bekræftelse fra din arbejdsplads eller lønseddel, hvor din anciennitet fremgår (et CV er ikke gyldig dokumentation).

Ansøgningsfrister

Ansøgningsfrist for hvert modul fremgår af modulbeskrivelsen på kp.dk.

Vi modtager ansøgninger til ledige pladser frem til studiestart.

Hvis modulet stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at ansøge. Hvis der er venteliste, fremgår det af modulet.

Efter ansøgningsfristens udløb modtager du et svar i din e-Boks. Der kan gå op til 4 uger efter ansøgningsfristen, før du modtager dit svar.

Framelding til et modul skal ske skriftligt til evu@kp.dk og følgende betingelser gælder:

 • Hvis du framelder dig senest fire uger før modulets start, kan du få refunderet din deltagerbetaling for det pågældende modul.
 • Hvis du framelder dig mindre end fire uger før modulets start, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende modul.
 • Hvis du tilmelder dig mindre end fire uger før modulets start, kan du ikke framelde dig og hæfter for hele deltagerbetalingen for det pågældende modul.

VIGTIGT!

Er en tilmeldingsfrist overskredet, kan du stadig tilmelde dig, hvis knappen “Mere info” er grøn.

Hvis det er første gang, du tilmelder dig et modul i vores nye tilmeldingssystem, skal du undervejs bekræfte din e-mailadresse via en mail, som er sendt til den mailadresse, du angiver. Ellers går din tilmelding ikke igennem.

Du modtager din kvittering for tilmelding på mail tidligst tre timer efter, du har tilmeldt dig.

forår 2023

Servicedesign

Start- og slutdato

30.01.23 - 30.06.23

Tilmeldingsfrist

01.12.22

Pris

10.000 kr.

Hvor

Tagensvej 18, 2200 København N

Nummer

0448129

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. For at vi kan besvare dine spørgsmål bedst og hurtigst muligt, bedes du vælge, om du vil tale med studieservice eller en faglig kontaktperson. Læs mere herunder.

Kontakt studieservice, hvis du har spørgsmål til adgangskrav, tilmelding, optagelse eller andre praktiske forhold.

Tlf. 72 48 75 40 / evu@kp.dk

Åbningstider

Mandag til torsdag kl. 9.00-14.00
Fredag kl. 11.00-14.00

Anne-Mette Krifa

Lektor

+45 51 63 25 66