Gå til indhold

Projektøkonomi

Er du involveret i projekter, hvor økonomi er en vigtig faktor, og har du brug for en bedre forståelse? Så er kurset noget for dig.

Om modulet

Det får du ud af kurset

Efter kurset vil deltagerne være i stand til at forstå de grundlæggende økonomiske aspekter, som er afgørende for effektiv projektstyring. Deltagerne vil lære at håndtere centrale økonomiske forhold i projekter og events, hvilket omfatter økonomisk planlægning, budgettering og ressourcestyring før, under og efter projektforløbet.

Det faglige indhold på kurset

At arbejde med projekter og events indebærer altid en vis grad af usikkerhed, hvilket gør projektøkonomi til en afgørende faktor.

Det er essentielt at styre projektets økonomi aktivt og være opmærksom på de økonomiske risici, der kan opstå i løbet af projektets levetid, så man kan nå resultaterne inden for de fastsatte rammer.

Derfor er det vigtigt at have en grundlæggende forståelse af projektets økonomi for at kunne træffe velinformerede beslutninger og foretage fornuftige økonomiske dispositioner, der fremmer projektets succes. En solid projektøkonomi er fundamentet for effektiv projektstyring.

Kursusindhold

Et typisk projektforløb, herunder projektorganisation og –ledelse består af:

  • Projektplan og -styring
  • Udarbejdelse af projektbudgetter
  • Projekters rentabilitet (lønsomhed)
  • Break even- og følsomhedsanalyser
  • Budgetkontrol
  • Cost/benefit samt KPI’er
  • Simple investeringsberegninger
  • Risikovurdering
  • Projektevaluering
  • Rapportering

Om undervisningen

På kurset har vi fokus på værktøjer, der kan tages i anvendelse med det samme og vi benytter case-eksempler og laver øvelser for at få en bedre praktisk forståelse for de faktorer, der påvirker økonomien i projekter og events. Der er fokus på dialog med deltagerne, så vi får bragt eksempler fra hverdagen i spil.

Der er altid plads til spørgsmål, undren og dialog, så alle føler sig involveret.

Underviser

Sanne Marcus er underviser og økonomichef med en cand.merc. i økonomistyring fra CBS og mange års erfaring fra både danske og internationale virksomheder. Hun evner at formidle økonomi og regnskab, så det komplekse bliver til at forstå og benytter mange eksempler fra erhvervslivet. Hun lægger stor vægt på en praktisk tilgang og inddragelse af deltagerne. Sanne underviser med et strejf af humor og skaber altid plads til spørgsmål og dialog, så alle føler sig engagerede.

Hvem deltager?

Kurset henvender sig til projektledere og projektmedarbejdere med begrænset projekterfaring, som har brug for grundlæggende værktøjer til økonomisk styring af projekter og events. Kurset giver dig den grundlæggende viden til at håndtere økonomien sikkert gennem projektforløbet.

Kurset kræver ingen specifikke faglige forudsætninger for at deltage.

Tilmelding

Optagelse sker efter først-til-mølle-princippet.

Efter tilmeldingsfristens udløb tager vi stilling til, hvilke kurser og temadage vi kan gennemføre, og hvilke vi må aflyse.

Hvis kurset stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at tilmelde dig. Hvis der er venteliste, fremgår det af kurset.

Alle meddelelser vedrørende optagelse og aflysning sendes som Digital Post.

  • Hvis du framelder dig inden tilmeldingsfristen, kan du få refunderet din deltagerbetaling for det pågældende kursus
  • Hvis du framelder dig efter tilmeldingsfristen, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende kursus
  • Hvis du tilmelder dig efter tilmeldingsfristens udløb, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende kursus, hvis du framelder dig
  • Hvis du bliver forhindret eller syg inden kursusstart, har din arbejdsplads mulighed for at sende en anden medarbejder

Alle afmeldinger og ombytninger skal sendes skriftligt til vores kursusafdeling:

Kursus

Københavns Professionshøjskole (KP)

Prisen fremgår af hvert enkelt kursusopslag.

Alle kursuspriser er angivet med og uden moms. På kurser udbudt under åben uddannelse tillægges der ikke moms på fakturaen. Det fremgår af prisen på det enkelte kursusopslag, om der tillægges moms, markeret med.

Når du er blevet optaget på et kursus, sender vi en elektronisk faktura til betaleren, der skal betales i henhold til den betalingsdato, som står på fakturaen. Når betalingen er registreret, har du ret til at deltage i undervisningen.

Der udstedes et kursusbevis efter afslutning af kurser på minimum 12 timer. For at modtage et bevis må du som kursist maksimalt have haft 20 % fravær på kurset. Kursusbeviser sendes som Digital Post.

Der udstedes ikke bevis for en temadag.

Forår 2025

Projektøkonomi

Start- og slutdato

10.04.25

Tilmeldingsfrist

13.03.25

Nummer

0970695

Ledighed

Ledige pladser

Pris

Privatpersoner betaler moms, og virksomheder betaler ikke moms.

6.000 kr.

4.800 kr. ekskl. moms

Hvor

Tagensvej 18, 2200 København N

Hvornår

En kursusdag: kl. 09.00-16.00 d. 10.04.2025

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. For at vi kan besvare dine spørgsmål bedst og hurtigst muligt, bedes du vælge, om du vil tale med studieservice eller en faglig kontaktperson.

Kontakt studieservice, hvis du har spørgsmål til adgangskrav, tilmelding, optagelse eller andre praktiske forhold:

Studieservice

Københavns Professionshøjskole (KP)

+45 72 48 75 40

Telefontider

Se telefontider.

Helle Pehrson

Konsulent

+45 51 38 04 55