Gå til indhold

”På sigt vil jeg kunne varetage mere, end en tekniker normalt gør”

Læs om Maj-Britts erfaringer med at tage en diplomuddannelse i bioteknologi, procesteknologi og kemi på Københavns Professionshøjskole.

Maj-Britt Schuberts chef havde gennem en årrække opfordret hende til at tage en diplomuddannelse bioteknologi, procesteknologi og kemi, men først i begyndelsen af 2020 var Maj-Britt klar til at kaste sig ud i videreuddannelsen, da hendes arbejdsopgaver ændrede sig.

”Jeg trådte ind i en ny rolle, hvor jeg fik mere ansvar og skulle bruge mere viden. Og for at være bedst muligt rustet til de nye arbejdsopgaver valgte jeg at starte på Diplomuddannelsen i bioteknologi, hvor jeg både bliver udfordret og får en masse nye kompetencer,” fortæller Maj-Britt, som til daglig arbejder som laborant hos LEO Pharma.

Bidt af matematik

Maj-Britt har valgt at sammensætte fagene, så hun både prøver kræfter med helt nye områder og samtidig er på hjemmebane i andre fag.

”Jeg startede med at have almen fysik/kemi, og jeg skulle lige vænne mig til at studere igen, men blev hurtigt bidt af det. Men da jeg på det efterfølgende modul havde matematik, blev jeg fuldstændig opslugt af det. Jeg kunne slet ikke stoppe med at lave opgaver, og da undervisningen var slut, var jeg faktisk ærgerlig over det. Men jeg har også kastet mig ud på dybere vand med et fag om it-algoritmer, hvor jeg virkelig skal arbejde på at knække koden. Men jeg kan godt lide den dynamik, der er, når man både føler sig på hjemmebane og bliver udfordret,” fortæller Maj-Britt.

I begyndelsen af uddannelsen tog Maj-Britt blot et enkelt fag per modul, men nu, hvor hun har vænnet sig til at studere igen, tager hun to fag.

Et skulderklap fra lederen

Flere af de fag, Maj-Britt har valgt at følge, har hun i høj grad kunnet bruge i sin hverdag som laborant. Det skyldes blandt andet, at underviserne er gode til at perspektivere stoffet, mener Maj-Britt.

”Jeg er meget imponeret over niveauet generelt og undervisernes evne til at sætte det, vi lærer, i en kontekst. Særligt i fysik og kemi, som jeg tog på første modul, var der mange ting, jeg kunne bruge i mit daglige arbejde,” siger Maj-Britt.

Hun har en forventning om, at hun kan bidrage med mange nye kompetencer, efterhånden som hun kommer længere på uddannelsen.

”Jeg tror, at jeg med diplomuddannelsen i bioteknologi på sigt vil kunne varetage mere end en tekniker normalt gør, og jeg er også sikker på, at det er derfor, min leder har sendt mig på videreuddannelse. Den giver mig de kompetencer, som vi har brug for, og jeg ser det derfor som et stort skulderklap, at jeg har fået mulighed for at videreuddanne mig”, siger Maj-Britt.