Gå til indhold

Nye regler om magtanvendelse på voksenområdet – flere regler – mere magt?

Om kurset

Bliv klogere på de nye regler om magtanvendelse efter Serviceloven

Hensigten med lovændringerne er at sikre tydeligere regler om magtanvendelse. Samtidig er det meningen at give personalet på f.eks. botilbud og plejecentre bedre mulighed for at drage omsorg for borgere med bl.a. psykiske og kognitive handicap.

Med lovændringerne indføres en række nye regler. Desuden er anvendelsesområdet for en del af det hidtidige regelsæt udvidet.

Måske er du allerede efteruddannet inden for magtanvendelsesreglerne, men ændringerne i reglerne nødvendiggør en opdatering af den eksisterende viden samt faglige refleksioner over, hvad ændringerne kommer til at betyde for din hverdag fremover.

Dette kursus henvender sig specifikt til medarbejdere og ledere fra det specialiserede socialområde – herunder socialpsykiatri, handicap- og udsatteområdet, fordi det er finansieret af Social- og Boligstyrelsens bevilling til kompetenceudvikling på det specialiserede socialområde.

Kurset kan dog rekvireres af andre områder, hvis ønsket.

Det får du ud af kurset

På kurset bliver du indført i de nye magtanvendelsesregler, og du får viden og praksistræning i, hvordan du kan støtte, rådgive og vejlede de borgere, pårørende og kolleger, du er i kontakt med, så de får den nødvendige hjælp til at håndtere magtanvendelsessituationer.

Samtidig får du mulighed for at ide- og erfaringsudveksle med de øvrige kursister fra det specialiserede socialområde.

Det faglige indhold på kurset

På kurset bliver forskellige aspekter af de nye regler gennemgået, og du bliver sat ind i juridiske forhold, der er relevante for dit daglige arbejde.

Vi gennemgår:

  • Indhold og betydning af de nye magtanvendelsesregler
  • Praksiseksempler på brugen af de nye regler
  • Rådgivning i forhold til formidlingen af reglerne til kolleger, samarbejdspartnere, borgere og pårørende samt redskaber til den lokale implementering.

Om undervisningen

På kurset får du faglige oplæg om de nye magtanvendelsesregler, faciliterede øvelser om håndtering af magtanvendelsesreglerne baseret på cases, et pædagogisk perspektiv på magtanvendelsesreglerne samt en skriftlig oversigt over, hvad de nye magtanvendelsesregler betyder.

Dertil kommer mulighed for erfaringsudveksling og drøftelser med kolleger fra samme eller lignende fagområder som dit eget.

Hvem deltager?

Kurset henvender sig til fagprofessionelle fra det specialiserede socialområde, der i forskellig sammenhæng er i kontakt med borgere med psykiske, kognitive og sociale vanskeligheder eller udviklingshæmning.

Det kan fx være ledere og medarbejdere på krisecentre, botilbud, psykiatrien, bostøtte eller i rusmiddelbehandlingen.

Tilmelding

Optagelse sker efter først-til-mølle-princippet.

Efter tilmeldingsfristens udløb tager vi stilling til, hvilke kurser og temadage vi kan gennemføre, og hvilke vi må aflyse.

Hvis kurset stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at tilmelde dig. Hvis der er venteliste, fremgår det af kurset.

Alle meddelelser vedrørende optagelse og aflysning sendes som Digital Post.

  • Hvis du framelder dig inden tilmeldingsfristen, kan du få refunderet din deltagerbetaling for det pågældende kursus
  • Hvis du framelder dig efter tilmeldingsfristen, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende kursus
  • Hvis du tilmelder dig efter tilmeldingsfristens udløb, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende kursus, hvis du framelder dig
  • Hvis du bliver forhindret eller syg inden kursusstart, har din arbejdsplads mulighed for at sende en anden medarbejder

Alle afmeldinger og ombytninger skal sendes skriftligt til vores kursusafdeling:

Kursus

Københavns Professionshøjskole (KP)

Prisen fremgår af hvert enkelt kursusopslag.

Alle kursuspriser er angivet med og uden moms. På kurser udbudt under åben uddannelse tillægges der ikke moms på fakturaen. Det fremgår af prisen på det enkelte kursusopslag, om der tillægges moms, markeret med.

Når du er blevet optaget på et kursus, sender vi en elektronisk faktura til betaleren, der skal betales i henhold til den betalingsdato, som står på fakturaen. Når betalingen er registreret, har du ret til at deltage i undervisningen.

Der udstedes et kursusbevis efter afslutning af kurser på minimum 12 timer. For at modtage et bevis må du som kursist maksimalt have haft 20 % fravær på kurset. Kursusbeviser sendes som Digital Post.

Der udstedes ikke bevis for en temadag.

Forår 2025

Nye regler om magtanvendelse på voksenområdet. Flere regler - mere magt?

Start- og slutdato

17.01.25

Tilmeldingsfrist

18.12.24

Nummer

1044417

Ledighed

Ledige pladser

Pris

Gratis

Dette kursus henvender sig specifikt til medarbejdere og ledere fra det specialiserede socialområde – socialpsykiatri, handicap- og udsatteområdet, da det er finansieret af Social- og Boligstyrelsen

Hvor

Tagensvej 18, 2200 København N

Hvornår

1 kursusdag d. 17.01.2025 kl. 9.00-16.00

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. For at vi kan besvare dine spørgsmål bedst og hurtigst muligt, bedes du vælge, om du vil tale med studieservice eller en faglig kontaktperson.

Kontakt studieservice, hvis du har spørgsmål til adgangskrav, tilmelding, optagelse eller andre praktiske forhold:

Studieservice

Københavns Professionshøjskole (KP)

+45 72 48 75 40

Telefontider

Se telefontider.

Pauline Hagensen

Chefkonsulent

+45 24 29 64 17