Gå til indhold

Fritidspædagogen som brobygger og trivselsaktør (6-18 år)

Få viden om tværprofessionelt samarbejde og etiske dilemmaer ift. vejledning af børn/unge til trivsel i og på tværs af deres livsarenaer.

Dette modul på 10 ECTS er en del af uddannelsesretningen fritidspædagogikden pædagogiske diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul, der opkvalificerer dig fagligt.

Nyhedsbrev

Om modulet

Det får du ud af modulet

Der vil være fokus på, hvordan du, som professionel fritidspædagog, kan støtte børn og unge, når de har det svært. Bygge broer mellem børn og unge, og til deres andre væsentlige relationer og livsarenaer

Du som studerende

  • Kan påtage sig ansvar for og indgå i samarbejde med relevante aktører i egen praksis (som fx skole, forældre, andre fritidstilbud, socialrådgiver, politi, misbrugskonsulenter og civilsamfund) i overensstemmelse med lovgivningsmæssige og organisatoriske rammer.
  • Kan reflektere over og håndtere valg og etiske dilemmaer i relation til barnet eller den unges mange livsarenaer og agere vejledende, omsættende og oversættende i forskelligartede krydspres.
  • Har viden om klassisk og ny udsathed og pædagogens rolle ift. at forebygge, at børn og unge placeres i udsatte positioner.
  • Kan perspektivere fritidspædagogik i samtid og i forhold til samfundsmæssige tendenser.
  • Kan reflektere over fritidspædagogens arbejde i spændingsfeltet mellem almen-, social- og specialpædagogik.
  • Har indsigt i betydningen af fritidspædagogen som brobygger og trivselsaktør, der kan bidrage til at skabe sammenhængskraft i børnenes/de unges liv.
  • Har forståelse for og kan skabe betingelser for, at børnene og de unge er aktive deltagere i både egne og andres livsarenaer.

Modulet er ét ud af tre der tilsammen kan udgøre det for en pædagogisk diplomuddannelse i retningen fritidspædagogik. KP anbefaler, at dette er tredje modul, men du kan også tage uddannelsen i en rækkefølge, der vil passe dig. Tal evt. med en studievejleder eller den fagansvarlige.

Du får desuden adgang til KP Alumnes faglige netværk Fritids- og klubpædagogik.

Det faglige indhold på modulet

Du vil få viden om:

  • Fritidspædagogik i relation til almen-, social- og specialpædagogik
  • Hvordan du agerer etisk og fagligt forsvarligt ift. at være børn/unges stemme og myndighedsperson
  • Lovgivning og samfundstendenser

På modulet vil du bl.a. komme til at arbejde med teori om:

  • Udsathed & forebyggelse
  • Vejledning og samtalepraksis
  • Organisation, kommunikation og kultur

Og metoder til at kunne:

  • tværprofessionelt samarbejde
  • vejledende børn og unge

Om undervisningen

Undervisningen tilrettelægges, så der er rum til oplæg, refleksioner, undersøgelser, diskussioner og videndeling såvel individuelt, i grupper og på holdet.

Du får den nyeste viden i form af litteratur, podcast eller video, og opfordres til selv at være videns søgende ift. de særlige temaer, der optager dig og din institution. Desuden at dele din og din institutions praksis med dine medstuderende.

Vi har et stort fokus på at uddannelsen skal omhandle fritidspædagogisk praksis, som den kan tage sig ud i de mange institutionstyper og organiseringer fx SFO, fritidsklub, ungdomsklub eller ungdomsskole. Du bidrager derfor med cases, praksisopgaver og mindre undersøgelser fra din praksis ind i undervisningen med henblik på fælles drøftelser af forskelle og ligheder. Heri ligger inspiration og udviklingspotentialer i lige netop din og din institutions fritidspædagogik.

Undervisningen kan være både med fysisk fremmøde og online formater såvel synkront som asynkront. Generelt er adgang til en computer væsentligt.

Eksamensform

Oplyses ved modulets begyndelse. Eksamen vil dog altid bestå af både et skriftligt og mundtligt element.

Hvem deltager

Modulet er relevant for dig, der er arbejder som pædagog inden for 6-18 års området i en fritidspædagogiske ramme som fx SFO, fritidsklub, ungdomsklub eller ungdomsskole.

Desuden også for dig, der har opgaver og ansvar ift. arbejdet med børn og unge i fritidspædagogiske rammer. Du kan have anden bacheloruddannelse eller fx være boligsocial medarbejder

Ledere, fagkoordinatorer og lignende, der ønsker at stå stærkt i deres faglige ledelse af SFO, fritid- eller klubtilbuddet kan med fordel deltage.

Modulet planlægges til at understøtte alles læreprocesser også for deltagere med læse- og skrivehandicaps.

Tilrettelagte forløb

KP laver også særligt tilrettelagte forløb, som skræddersys til netop din organisation/institution. Det vil sige, at modulet kan:

  • designes i samarbejde med jer
  • afvikles andre steder end på KP’s lokationer
  • afvikles andre datoer og tidspunkter
  • og/eller der kan designes oplæg eller kortere eller længere kursere bl.a. med udgangspunkt i udvalgte temaer fra modulet.

Kontakt vores fagperson for at høre mere om mulighederne

Ansøgning

Adgangskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse eller på et modul skal du have en af følgende uddannelser:

  • Professionsbacheloruddannelse
  • Akademiuddannelse
  • Diplomuddannelse
  • Bacheloruddannelse
  • Kandidatuddannelse
  • Anden relevant uddannelse mindst på niveau med en kort, videregående uddannelse eller en reguleret videregående voksenuddannelse

Du skal desuden have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Det er ikke et krav, at du er i arbejde, når du starter på modulet, men du forventes at kunne bringe dine erfaringer fra praksis ind i undervisningen, uanset om det er tidligere eller aktuel praksis.

Hvis du ikke opfylder det formelle adgangskrav, kan du søge om en realkompetencevurdering og måske optages på det grundlag.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, er du velkommen til at kontakte os:

Studieservice

Københavns Professionshøjskole (KP)

+45 72 48 75 40

Telefontider

Se telefontider.

Sådan søger du

Du søger online ved at klikke på “Ansøg” på det modul, du ønsker at søge optagelse på.

Her vedhæfter du også dokumentation for både uddannelse og erhvervserfaring.

  • Dokumentation for uddannelse kan være relevante eksamensbeviser.
  • Dokumentation for to års erhvervserfaring efter afsluttet adgangsgivende uddannelse kan fx være en bekræftelse fra din arbejdsplads eller lønseddel, hvor din anciennitet fremgår.

Ansøgningsfrister

Ansøgningsfrist for hvert modul fremgår af modulbeskrivelsen på kp.dk.

Vi modtager ansøgninger til ledige pladser frem til studiestart.

Hvis modulet stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at ansøge. Hvis der er venteliste, fremgår det af modulet.

Du kan søge økonomisk støtte til din videreuddannelse fra en række fonde.

Fondene kan bidrage til at dække dine udgifter – hvis du falder inden for deres udvalgte målgruppe. Omstillingsfonden har den bredeste målgruppe. Den dækker op til 10.000 kr. årligt for ufaglærte, faglærte og personer med en kort/mellemlang videregående uddannelse (op til professionsbachelorniveau.)

Efter ansøgningsfristens udløb modtager du et svar i din postkasse til Digital Post. Der kan gå op til 4 uger efter ansøgningsfristen, før du modtager dit svar.

  • Hvis du framelder dig senest fire uger før modulets start, kan du få refunderet din deltagerbetaling for det pågældende modul.
  • Hvis du framelder dig mindre end fire uger før modulets start, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende modul.
  • Hvis du tilmelder dig mindre end fire uger før modulets start hæfter du for hele deltagerbetalingen ved en evt. framelding

Framelding til et modul skal ske skriftligt til:

Studieservice

Københavns Professionshøjskole (KP)

+45 72 48 75 40

Telefontider

Se telefontider.

Forår 2026

Fritidspædagogen som brobygger og trivselsaktør (6-18 år)

Start- og slutdato

01.02.26 - 30.06.26

Tilmeldingsfrist

15.11.25

Nummer

0994985

Ledighed

Ledige pladser

Pris

Annonceres senere

Hvor

Tagensvej 18, 2200 København N

ECTS

10

Hvornår

Tirsdag 09.00-14.00. Typisk 6-10 undervisningsgange

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. For at vi kan besvare dine spørgsmål bedst og hurtigst muligt, bedes du vælge, om du vil tale med studieservice eller en faglig kontaktperson.

Kontakt studieservice, hvis du har spørgsmål til adgangskrav, tilmelding, optagelse eller andre praktiske forhold:

Studieservice

Københavns Professionshøjskole (KP)

+45 72 48 75 40

Telefontider

Se telefontider.

Sussie Kiilerich Bonde

Lektor

+45 41 89 88 80