Gå til indhold

“Det er som at blive ladet op igen”

Det er ikke en angst for fremtidens krævende arbejdsmarked, der har fået løn- og personalekonsulent Jette Winter Sørensen på skolebænken igen. For hende handler det om at få et nyt perspektiv på tingene og prøve sig selv af.

Jette Winter Sørensen er i gang med en diplomuddannelse i offentlig forvaltning og administration på Københavns Professionshøjskole. Læs her HK Kommunalbladets interview med Jette om diplomuddannelsen, og hvilke nye kompetencer den har givet hende.

Få interviewet her:

For seks år siden gik den merkonomuddannede Jette Winther Sørensen fra en HR-stilling i en butikskæde til pludselig at skulle arbejde i Danmarks største kommune.

Det var spændende, men også overvældende, husker hun. For selvom der egentlig var mange ligheder mellem hendes gamle arbejdsplads og den nye, så kunne hun ikke komme udenom, at springet fra en privat virksomhed til en kommune både er stort og kompliceret.
Derfor var det også en kærkommen håndsrækning, da hun et par år efter sin ansættelse fik lov til at starte på en diplomuddannelse i offentlig forvaltning og administration.

”Jeg havde aldrig arbejdet i en kommune før, så selvom jeg kendte til løn- og personalearbejdet, skulle jeg stadig lære en helt ny type af organisation at kende. Og der var det rigtig givende med en efteruddannelse, som netop kunne give mig en masse nyttig viden, jeg kunne bruge i min hverdag”, fortæller den 56-årige HK’er.

Lyst til ny viden

Lige nu arbejder Jette Winther Sørensen som løn- og personalekonsulent i Københavns Kommunes Koncernservice. Her administrerer hun og indberetter løn til kommunens selvudpegede hjemmehjælpere, der er private borgere, som hjælper deres familiemedlemmer med hjemmehjælp. Alt imens studerer hun ved siden af.

For hende var det ikke angsten for at blive irrelevant på arbejdsmarkedet i fremtiden, der drev hende tilbage til studiet. Tanken havde strejfet hende, men det var mere lysten til at dygtiggøre sig og udvide repertoiret med ny viden, der var den egentlige tændvæske for beslutningen. Men det er ikke kun en dans på roser, understreger hun.

”Det er benhårdt at efter- videreuddanne sig, Man går konstant rundt med dårlig samvittighed. Der er altid noget, man kan læse mere op på”, siger hun og tilføjer: ”Men samtidig føler jeg alligevel, at jeg bliver ladet op igen ved at uddanne mig”.

Færdigheder i praksis

Selvom Jette Winther Sørensen ikke er helt færdig med sin diplomuddannelse endnu, så har hun allerede fået brugt de nye færdigheder fra uddannelsen i sit job. For eksempel har hun malet de første brede penselstrøg til en digitalisering af kommunens arbejds- og lønskema til de selvudpegede hjemmehjælpere.

”Det er jo dejligt at se, at nogle af de forslag, man kommer med, faktisk bliver til noget, og at det, man lærer, kan bruges. For selvom det ligger meget til min natur at tænke i udvikling og effektivisering, så har jeg fået en del viden om projektarbejdet med ind fra min uddannelse”, fortæller hun.
Jette Winther Sørensen skal til sommer skrive sin afsluttende opgave og kan derefter kalde diplomuddannelsen for færdiggjort.
”Jeg er da stolt over, at jeg er kommet så langt, og at jeg har fået så meget ud af det. Men jeg ved også, at det nok ikke er et overstået kapitel. Uddannelse kan man jo altid bruge”, afslutter hun.