Gå til indhold
Portræt af kvinde ved computer

“Uddannelsen er en stor styrke for mig”

Vi har bedt en studerende om at dele sine erfaringer med at tage diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration.

Hvad lærer man egentlig på diplomuddannelsen? Hvordan gavner den mit arbejdsliv? Få her en studerendes beretning om, hvad det vil sige at videreuddanne sig inden for administration – og hvad uddannelsen har givet hende af nye kompetencer.

Nye perspektiver på hverdagens udfordringer

Jeanette Kenny er skolesekretær på Brøndbyøster Skole.

“Jeg begyndte at læse i efteråret 2017, og selvom jeg glædede mig til at videreuddanne mig, havde jeg selvfølgelig en del tanker om, hvorvidt jeg ville finde undervisningen spændende, og hvordan det ville være at skrive opgaver og gå til eksamen igen. Heldigvis viste undervisningen sig at være utroligt spændende, og jeg kunne nemt relatere den til mit arbejdsliv. Fagligt er uddannelsen en stor styrke for mig, da jeg holder mig opdateret på de nyeste regler inden for fx kommunal forvaltning og personalejura. Men vigtigst af alt giver undervisningen mig en dybere forståelse for fx ledelsesudfordringer, strategi og forandringsprocesser”, forklarer Jeanette Kenny.

Sammenhæng mellem studie og arbejde

Inden Jeanette startede på sin diplomuddannelse, gjorde hun sig tanker om, hvordan hun ville få tid til at læse og skrive opgaver, samtidig med at hun skulle passe sit arbejde som skolesekretær.

“Jeg har valgt kun at tage modulerne i efteråret, hvor jeg som regel har lidt mindre travlt end om foråret. Det betyder også, at jeg har været i gang med diplomuddannelsen i nogle år efterhånden, men det er sådan, det har fungeret for mig. Jeg er i skole én dag om ugen, og så finder jeg tid til læsning og opgaveskrivning derudover”, forklarer hun.

Hendes bedste råd er at arbejde med emner i undervisningen, der har relation til de daglige arbejdsopgaver og -problematikker på arbejdspladsen. På den måde kan også løse arbejdsopgaver, mens du uddanner dig.

“Jeg har lige skrevet opgave om, hvordan vi arbejder under Corona, og hvilke udfordringer det har medført på skolen. Dermed har jeg skabt sammenhæng mellem arbejdslivet og studielivet, hvilket har betydet, at jeg har kunnet vende tilbage til arbejdet med ny viden. Det har været meget givende. Både for mig og mine kollegaer”, fortæller Jeanette Kenny.

Hvis du er interesseret i en videreuddannelse inden for administration og forvaltning, kan du kontakte Konsulent Helle Pehrson.

Helle Pehrson

Konsulent

+45 51 38 04 55