Kvantitativ statistik
Om det valgfrie element
Kvantitativ statistik er et matematisk fag, der giver dig kundskaber til at behandle, analysere og drage anvendelige konklusioner på indholdet i dine data.
Vil du tættere på din målsætning? Så brug dine data smart og få ekstraheret potentialet i dine data. Forstå og se beregningsmæssige muligheder i et datasæt. Du lære at beregne, konkludere og optimere et væld af forskellige former for datasæt statistisk til eksempelvis at udvikle produkter, koncepter, brugerundersøgelser, interventioner og lignende.
Praktisk information
Hvem kan søge
Studerende på Ernærings- og sundhedsuddannelserne.
Forudsætninger
Man behøver ikke være et matematisk geni; vi tager det hele fra bunden og arbejder os op. Så alle kan deltage uanset matematisk udgangspunkt.
Forløbet giver ECTS-point inden for fagområdet til flere videregående uddannelser, der forudsætter statistik.
Deltagerantal
Min. 8, maks. 40 deltagere
Hvor foregår undervisningen
Københavns Professionshøjskole
Campus Nørrebro
Sigurdsgade 26
2200 København N
Bedømmelse/prøve
Skriftlig individuel eksamen med intern bedømmelse. Der bedømmes efter 7-trinsskalaen.
Engelsk titel
Quantitative statistics
Tilmelding
Tilmelding til valgfrit element er åben i uge 12+13 for det kommende efterårssemester og i uge 42+43 for det kommende forårssemester.
Tilmeldingslink (benyt KP-login)
Til studerende fra andre skoler end Københavns Professionshøjskole: Kontakt Tine Munch Schumann for at tilmelde dig, tims@kp.dk, +45 51 63 24 06.
Indhold
Formålet med kvantitativ statistik er at få indblik i og statistiske kundskaber til indsamling, bearbejdning, analyse og udarbejdelse af statistiske konklusioner på data.
Læringsudbytte
Efter endt forløb har I stiftet bekendtskab med følgende:
- Introduktion til begreber i statistik: testværdier, p-værdier, tæthedsfunktion og fordelingsfunktion
- Sandsynlighedsregning: Binomialfordeling, hypergeometrisk fordeling, poisson–fordeling, normalfordeling og multinomial fordeling
- Test: CHI-Test og Goodness of fit. Test på andele, middelværdier, standardafvigelser (varianser) og intensiteter. Lineær regression og Multipel Lineær Regression (MLR). Stikprøveteori og beregning af stikprøvestørrelser: Allokering af stikprøver og opbygning af spørgeskema og forsøgsdesign.
Læringsmetoder
Undervisning, vejledning, gruppearbejde og regneøvelser med støtte fra digitale værktøjer og programmer.