Genveje


Pædagogisk assistent læser højt for børn i institution

Pædagogisk assistent

Deltag i udviklingen af andre menneskers trivsel, livsmod og glæde.

Som pædagogisk assistent arbejder du med børn, unge og voksne. Du får praktiske, kreative og fysiske opgaver i dagplejen, daginstitutioner, skoler, bo- og dagtilbud for unge og voksne og i borgeres eget hjem.

Uddannelsen

Den pædagogiske assistent-uddannelse giver dig kvalifikationer til at arbejde i vuggestuer, børnehaver, fritidshjem, døgninstitutioner, bo- og dagtilbud for psykisk og fysisk handicappede, i borgerens eget hjem og ungdomsklubber m.v.

Du vil få gode forudsætninger for selvstændigt arbejde med mennesker – det kan være børn, unge, voksne, fysisk og psykisk handicappede. Med uddannelsen vil du også lære mere om samarbejdet med kollegaer og med forældre. Du vil komme til at kunne sætte ord på – og forstå værdien af – den rigtige pædagogiske indsats.


Søg ind på uddannelsen

Læs, hvordan du søger om optagelse, og om adgangskrav her:

Mere om uddannelsen

Du kan læse meget mere om uddannelsen, læse artikler om studielivet og se film her:

Job og karriere

Som pædagogisk assistent arbejder du med børn, unge eller voksne med særlige behov. Det kan være i en daginstitution, hvor du er med til at planlægge lege og aktiviteter, deltage i forældremøder og fælles arrangementer og hjælpe til med oprydning og lignende.

Du kan blive dagplejer i eget hjem, eller du kan arbejde i en ungdomsklub, et fritidshjem eller en døgninstitution.

Hvis du har lyst, kan du bagefter bruge den pædagogiske assistent-uddannelse til at uddanne dig videre til pædagog eller socialrådgiver. Derudover er uddannelsen medvirkende til at opfylde dele af adgangskravene til bl.a. politibetjent, ergoterapeut, katastrofe- og risikomanager eller psykomotorisk terapeut.


Fakta

Uddannelsen til pædagogisk assistent er en erhvervsuddannelse og tager 2 år og 6 uger. Du opnår titlen pædagogisk assistent.

På uddannelsen til pædagogisk assistent er der både studiestart sommer og vinter.

Handlingsplan for øget gennemførsel 2019 (pdf)

Uddannelsessted

Du kan læse på pædagogisk assistent-uddannelsen på Campus Carlsberg i København. Læs om studielivet:

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende uddannelsen eller optagelse? Kontakt os her:

UCC og Metropol er blevet til Københavns Professionshøjskole
Den 1. marts 2018 fusionerede professionshøjskolerne UCC og Metropol. Hvis du bliver optaget på en af vores uddannelser fra sommeren 2018, kommer du derfor til at gå på Københavns Professionshøjskole. Med fusionen vil vi sikre stærkere faglige miljøer og skabe de bedste rammer for dit studieliv.