Gå til indhold

Podcast: Sammen om praktikken

Podcastserie om integreret praktik, udviklet af læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole

Vil du vide mere om formål og indhold i den nye integrerede praktik i læreruddannelsen?

Så lyt til læreruddannelsens nye podcastserie: Sammen om praktikken!

Podcastserien er udarbejdet til både studerende, praktiklærere og undervisere på campus, og der vil løbende blive tilføjet nye episoder.

Episoder

 1. Formålet med integreret praktik

  I den første episode af podcastserien fortæller institutchef for læreruddannelsen, Lis Madsen, om målet med den integrerede praktik i den nye læreruddannelse, der trådte i kraft i 2023.

  Hør også læreren Søren Maribo fortælle om den kraft praktikken, kan have i lærerstudiet, og hvordan læring i praktikken kan forberede de studerende på livet som lærer.

 2. Medvirkende iagttager

  Anden episode handler om den studerendes rolle i praktikken på 1. årgang.

  Studerende og praktiklærere kan lytte til episoden og få blik for, hvilken rolle de har i praktikken, og hvordan studerende kan lære som medvirkende iagttagere.

  Docent Pia Rose Böwadt fra KP’s læreruddannelse fortæller om, hvordan studerende kan arbejde med rollen som den “medvirkende iagttager”. Læreren Maybritt giver et billede af, hvad læreren kan gøre for at hjælpe praktikanter med at lære, og den lærerstuderende, Mathilde, fortæller om værdien af at blive informeret godt af sin praktiklærer.

 3. Nye roller til alle

  Tredje episode omhandler de studerendes, undervisernes og praktiklærernes roller i den integrerede praktik, da den integrerede praktik kræver et endnu tættere samarbejde mellem læreruddannelsen, praktikskolerne og de studerende.

  I episoden kan du høre mere om, hvad det betyder, at skolen har fået en ny rolle i forhold til uddannelsen af lærerstuderende, og hvordan vi kan samarbejde om de studerendes uddannelse.

  Docent Pia Rose Böwadt fra KP’s læreruddannelse er i studiet.

 4. Ind i lærerrollen

  At være lærer er at være en autoritet.

  I episode fire kan du høre om, hvordan studerende kan lære at blive en lærer. I episoden kommer vi bl.a. omkring, hvorfor det kan være svært at tage autoriteten på sig, og hvorfor er det vigtigt?

  Lektor Jimmy Harder fra KP’s læreruddannelse og lærer Ali Majid fra Grønnevang Skole i Hillerød sætter autoritetsskabet på plads.

 5. Observation i skolen

  Episode fem handler om observation i skolen.

  Docent på KP’s læreruddannelse, Tom Steffensen, giver en introduktion til observation i skolen, som kan inspirere både studerende, undervisere på campus og praktiklærere til, at studerende på første årgang gennemfører gode og indsigtsfulde observationer. Hør også lærerstuderende Stine fortæller om sine erfaringer med observationer i skolen.

  Lyt med, bliv inspireret og klædt på – også til førsteårgangsprøven – hvor empiri oparbejdet gennem observation er et obligatorisk indhold.

Lyt til podcasten

Lyt til Sammen om praktikken på:

Kontakt

Har du ideer til nye temaer i podcastserien?

Så skriv til underviser og studievært Andy Højholdt:

Andy Højholdt

Lektor

+45 51 63 26 97