Gå til indhold

Bliv studerende på Copenhagen Honours College

Hvis du læser et eller flere af følgende undervisningsfag på KP’s læreruddannelse: biologi, natur/teknologi, geografi, madkundskab, fysik/kemi eller idræt – og vil udfordres endnu mere – kan du søge optagelse på Copenhagen Honours College.

Hvad er Copenhagen Honours College (CHC)?

Copenhagen Honours College (CHC) er for dig, der læser til lærer på Københavns Professionshøjskole, og som har lyst til at supplere din uddannelse med kompetencer, som ikke direkte indgår i uddannelsen.

Som CHC-studerende bliver du en del af et fagligt og socialt fællesskab, hvor I støtter hinanden i at udvikle jer personligt og fagligt inden for både naturfagsområdet og lærerjobbet.

CHC optager maksimalt 15 studerende om året.

Hvem kan søge optagelse?

Du skal være studerende på KP’s læreruddannelse og have mindst ét af de seks udvalgte fag:

  • biologi
  • fysik/kemi
  • geografi
  • idræt
  • madkundskab
  • natur/teknologi

Du skal følge dit studium inden for den normerede studietid – og fortsætte med det i den tid du er en del af CHC-programmet.

Er du indskrevet på ASTE-uddannelsen, eller har du matematik eller håndværk & design som undervisningsfag, vil det blive vurderet særligt positivt i vurderingen af din ansøgning.

Du skal være engageret, initiativrig og ønske at gøre en forskel i dit fremtidige virke som skolelærer.

Omfang

CHC-talentprogrammet er et tilvalg, der kræver en aktiv studieindsats ud over dit almindelige lærerstudium, svarende til omkring 20 ECTS fordelt over fire semestre midt i dit lærerstudium. Ét ECTS-point svarer til 28 t. arbejde. Samlet set skal du regne med at bruge i gennemsnit 40-45 arbejdstimer ugentligt på dit lærerstudium og de ekstra CHC-aktiviteter.

Indhold

CHC-programmet består af en række forskellige aktiviteter, der har til formål at styrke både dine personlige og dine faglige kompetencer.

Introseminar

CHC-programmet indledes med en tur for det nyoptagne hold af studerende, så fællesskabet kan få den bedst mulige start.

Kursusaktiviteter

Undervejs i CHC-programmet skal du følge seks korte kurser. Kurserne omhandler bl.a. talentspotting, projektledelse, netværksarbejde og særlige fordybelsestemaer. Kurserne tilrettelægges så de som hovedregel ikke ligger samtidigt med ordinær undervisning på læreruddannelsen.

Journal Club

2 gange hvert semester skal du deltage i Journal Club, hvor alle CHC-studerende og 1-2 undervisere drøfter relevant forskningslitteratur med fokus på omsætning til lærerprofessionen.

Partnerskoleprojekt

Som CHC-studerende vil du blive knyttet til en såkaldt partnerskole. I løbet af CHC-programmet arbejder du med et projekt på skolen, som du og skolen i fællesskab definerer indholdet af. Omfanget og tilrettelæggelsen af arbejdet afhænger af det projekt som du står i spidsen for.

Case Competition

Én gang om året gennemfører CHC en Case Competition, som foregår over en weekend. Her løser du sammen med andre CHC-studerende en opgave stillet af en ekstern interessent, der har brug for en løsning.

Vejledning og coaching

Gennem hele programmet har hver studerende en CHC-vejleder fra KP og en partnerskolevejleder fra den pågældende skole. Hertil kommer tilbud om coachingsamtaler hvert semester. Alt sammen for at sikre at hver studerende har den ”hånd i ryggen”, der skal til når man er en del af et krævende program.

Møder

CHC-studerende mødes til Fællesmøder hver måned for at dyrke fællesskabet, til Fyraftensmøder med spændende oplægsholdere to gange hvert semester og til møder med tidligere CHC-studerende – de såkaldte CHC-alumner – én gang hvert semester, for at sikre at CHC også fungerer som et aktivt professionelt netværk efter uddannelsen.

Studieplan for CHC-programmet

Programstart på 3. semester for studerende fra vinteroptag.
Programstart på 4. semester for studerende fra sommeroptag.

Studieplan for CHC-programmet
Studerende med natur/teknologi, biologi, fysik/kemi, geografi, madkundskab eller idræt. CHC-aktiviteter placeres udenfor LU-undervisningen. Omfang ca. 20 ECTS (560 t.) udover læreruddannelsen. Ansøgning om optagelse i december 2022. Hold øje med Itslearning!

Ansøgning

For at kunne blive optaget på CHC skal du opfylde kravene beskrevet ovenfor. Optagelsesproceduren består af to trin:

  • Udfyldelse af en elektronisk ansøgning, der vedlægges:
  • En motiveret ansøgning (max 2 s.)
  • Et målrettet CV (max 1 s.)
  • Eventuelle anbefalinger fra undervisere, arbejdsgivere eller andre relevante personer
  • Samtale med et optagelsespanel bestående af en CHC-studerende, to CHC-undervisere og programlederen

Ansøgningsproces

  1. Udfyld onlineansøgning herunder
  2. Vedhæft følgende bilag:
    • En begrundet ansøgning, hvori du redegør for dit mål med at deltage i CHC og for, hvordan du ønsker at gøre en forskel for professionen.
    • Et C.V., hvoraf det fremgår hvilke erfaringer, der danner baggrund for dit ønske om optagelse på CHC.
    • Hvis du har anbefalinger, der forholder sig til de kompetencer, som den begrundede ansøgning har fokus på, kan du vedhæfte disse også. Dog max 3 stk.

Dagen efter at ansøgningsfristen er udløbet, modtager du en bekræftelse på din studiemail om, at CHC har modtaget din ansøgning og information om, hvorvidt du indkaldes til optagelsessamtale. En optagelsessamtale varer 25 minutter.

Senest to dage efter at alle optagelsessamtaler har fundet sted, modtager du en mail om, hvorvidt du er blevet optaget på CHC.

Ansøgningsskema

Vil du høre mere om CHC?

Er du velkommen til at skrive til vores programleder.

Nina Troelsgaard Jensen

Lektor

+45 51 63 27 21

Novo Nordisk Fonden har bevilliget omkring 28 mio. kr. til CHC-programmet og den sideløbende følgeforskning.