Gå til indhold

Praktik ophold på Monash University

Department of Epigenetics in Human Health and Disease, Australien, August 2018- Januar 2019.

Mit udlands ophold i Australien har været meget lærer rigt rent fagligt og også personligt.

Jeg har lært meget nyt i forbindelse med mit arbejde, men synes også jeg har en masse god erfaring og viden med hjemmefra. Så man bygger ovenpå den viden man har i forvejen, samtidig med at man lære nyt. Man er meget i laboratoriet og får virkelig arbejdet med alle laboratorieteknikkerne. Jeg har bl.a. også arbejdet meget med cellekulturer, hvilket jeg ikke havde prøvet før. Men nu føler jeg at jeg har styr på det.

Man skal også læse en del. Det har for mig personligt været lidt stressende at skulle læse meget, samtidig med at man er så meget i laboratoriet. Plus at man er i et nyt og spændende land og man vil gerne nå at se så meget som muligt. Så man lærer virkelig også at tilrettelægge sin tid på en god måde, hvis ikke man lige er den skarpeste til dét i forvejen.

Man skal være meget selvstændig og turde “tage skeen i egen hånd”! Det er jo en reel arbejdsplads og de har deadlines og ting der skal nås, så jeg fornemmer også i ny og næ at de er lidt pressede.

Det er ikke helt det samme som, når man derhjemme, har en eller to undervisere på afdelingen som, som regel altid har tid til at undervise eller hjælpe. Så derfor føler jeg at det er vigtigt at nævne, at man skal være god til at arbejde selvstændigt. Og samtidig så har de også høje forventninger til én. Dog ikke urealistiske, men det er hårdt arbejde hvis man gerne vil have noget godt ud af det.

Vær nysgerrig.

Det var jeg og jeg fornemmer at de synes det er fedt. De har faktisk ved evaluering sagt at det var noget af det, de synes var det bedste ved at have mig som studerende. De har gang i mange spændende projekter, så der er rig mulighed for at lære en masse nyt. Det er virkelig også interessant at få en fornemmelse af, hvordan det er at arbejde med forskning.

Det er meget anderledes fra den normale praktik hjemme i DK.

Hvis man vil arbejde med forskning (som er vildt spændende) så skal man væbne sig med en god håndfuld tålmodighed, gåpåmod og masser af nysgerrighed. Det er hårdt arbejde, men utrolig spændende at være med til at forske og planlægge og udfører sine egne forsøg. Man bruger sin viden på en helt anden og ”bedre” måde, synes jeg.

Det er ikke fordi der sker en masse sociale ting på afdelingen. Hver tirsdag er der afdelingsmøde og nogle gange er der afsat en hel eftermiddag til, at de studerende skal fremlægge om det projekt de arbejder på og de resultater de har indtil videre. Det er ret spændende.

Den lille forsknings gruppe, som man bliver en del af i de 5 måneder man er her, er en håndfuld flinke og hjælpsomme forskere. De har masser af god erfaring alle sammen. Ellers arbejder man i et stort fælles kontor med flere forskellige forskningsgrupper, som man også deler laboratoriet med.

Der foregår utrolig mange spændende ting rent forskningsmæssigt og folk vil hellere end gerne fortælle dig hvad de går og laver. Det er et rart arbejdsmiljø at være i. Selve laboratoriet er rigtig godt. Det er af høj kvalitet og der er alt hvad man skal bruge.

Selve Melbourne er en fantastisk storby. Den er nem at finde rundt i og der er så mange fede små pubs, cafeer, butikker, restauranter osv. Der er altid et nyt og fedt sted at tage hen!
Folk i Melbourne er UTROLIG flinke og hjælpsomme. Og hvis du er fan af Rooftop-barer, så er Melbourne “the place to be!” Offentlig transport er ofte lidt ligesom i Danmark – Det fungerer ikke optimalt og er lidt dyrt. Men det er der! Ellers er Uber virkelig udbredt og fungere super godt og er egentlig ikke så dyrt. Det er især en god løsning, hvis man skal hjem fra byen en lørdag nat.

Det er nemt at finde en bolig. Jeg fandt et sted at bo ca. en uge efter jeg var ankommet. Jeg brugte hjemmesiden flatmates.com Jeg betaler 6200 kr. om måneden i husleje, men det er også lidt til den dyre side. Man kan sagtens finde noget der er lidt billigere.

Alt i alt, har jeg været utrolig glad for at være afsted. Jeg har lært en masse spændende nye ting og har mødt mange flinke mennesker. Jeg vil klart anbefale det til andre som overvejer at studere i udlandet på 6. semester.

– Rebekka