Gå til indhold

Sådan overbeviser du din leder

Fem argumenter, der kan bane vejen for videreuddannelse og nye kompetencer.

 1. Din videreuddannelse skaber værdi på arbejdspladsen

  Dine nye kompetencer og viden styrker din arbejdsplads. Du vil kunne varetage nye arbejdsopgaver og forbedre særlige indsatsområder i hverdagen.
  Du vil kunne dele din viden med dine kolleger og tilføre medarbejderstaben ny viden. Så selvom det er dig, der har været afsted, vil det gavne flere ansatte på din arbejdsplads.
  Du ved bedst selv, hvilke særlige indsatsområder din arbejdsplads har, og hvad ny og værdifuld viden er i den sammenhæng. Skriv dine argumenter ned, og vær godt forberedt.

 2. Du arbejder, mens du videreuddanner dig

  Undervisningen på KP er casebaseret og praksisnær. Det betyder, at du i dine opgaver og faglige diskussioner kan tage udgangspunkt i udfordringer, som I sidder med på din arbejdsplads. Du får dermed støtte og sparring fra undervisere og medarbejdere fra andre organisationer og institutioner. Det styrker både din arbejdsplads og din faglighed fra dag ét.

 3. Det behøver ikke være dyrt

  Videreuddannelse behøver ikke at være en tung udgiftspost. Der er flere muligheder for at søge tilskud til kompetenceudvikling. Faktisk kan du være så heldige, at nogle fonde eller styrelser ønsker at betale hele din videreuddannelse.
  Kontakt Karriererådgivningen på Københavns Professionshøjskole, hvis du vil vide mere om økonomisk støtte inden for dit fagområde.

 4. Faglig udvikling er nødvendig

  Verden forandrer sig hele tiden. Nye strategier, samfundsproblemstillinger, politiske prioriteringer og reformer gør, at videreuddannelse og kompetenceudvikling i velfærdsinstitutionerne er et uundgåeligt emne.
  Du ved bedst selv, inden for hvilke områder din arbejdsplads har behov for faglig udvikling, så I kan følge med samfundets udvikling og de politiske krav. Skriv dine argumenter ned, og vær godt forberedt.

 5. Prøv igen – og en gang til

  Giv ikke op med det samme. Måske har din leder brug for at tænke det igennem og overveje videreuddannelsens fordele. Måske har du ikke været tydelig nok ift., hvordan din uddannelse skaber værdi på arbejdspladsen.
  Sig, at du gerne vil have en tilbagemelding på, hvorfor din leder ikke synes, at (din) videreuddannelse er relevant. Og vend tilbage på et senere tidspunkt.