Gå til indhold

Optagelsessamtale – psykomotorisk terapeut

Du indkaldes til interview, hvis du opfylder kravet om en adgangsgivende eksamen eller er blevet vurderet positivt på baggrund af dine individuelle kompetencer (IKV). Det samlede optagelsesgrundlag baserer sig på optagelsessamtalen, samt kvote 2-aktiviteter som dokumenteres i ansøgningen.

Indkaldelse til samtalen sker til din mailadresse. Du vil modtage mail fra vores bookingsystem (ucsamtalebooking.dk), hvor du selv skal booke tid til en optagelsessamtale. Samtalen vil blive afholdt online.

Forberedelse inden optagelsessamtalen

  • Du vil senest dagen før optagelsessamtalen modtage en invitation til et Teams-møde, hvor der vil være link til Teams. Vær opmærksom på, at dette sendes til den e-mailadresse, du har oplyst i din ansøgning.
  • Vær sikker på, at dit webkamera samt lyd virker, og at du har en stabil internetforbindelse under hele samtalen.

På dagen for optagelsessamtalen

  1. På den aftalte dato og tidsrum, skal du tilgå Teams-mødet via linket i invitationen du har modtaget. Du skal være klar ca. 10 minutter før.
  2. Du skal fremvise billede-ID til intervieweren, fx pas, kørekort eller andet.
  3. Der er afsat 15 minutter til optagelsessamtalen.

Hvis du ikke har gennemført din adgangsgivende eksamen inden ansøgningsfristen, indkaldes du også til samtale. Bevis for din eksamen skal du efterfølgende vedhæfte din ansøgning senest 5. juli kl. 12.

Beskrivelse af samtaleforløbet

Samtalen består af et interview af 15 minutters varighed.

I interviewet er vi interesserede i at høre noget om dine forventninger til og motivation for at søge ind på uddannelsen, og hvad dit mål med uddannelsen er. Desuden er vi interesserede i at høre om dine fysiske, psykiske og sociale forudsætninger for at arbejde som psykomotorisk terapeut. Derudover er vi interesserede i at høre om dine studiemæssige kompetencer.

Du skal ikke forberede noget særligt, men det er en god ide at gøre dig nogle tanker om, hvad du vil svare på ovenstående spørgsmål. Ansøgere, der ikke kan godkendes efter samtale, får besked og vil modtage et begrundet afslag. Du får endeligt svar om optagelse den 28. juli.