Gå til indhold

Optagelsesprøve Tekstilformidleruddannelsen

Du indkaldes til optagelsesprøve, når du har en adgangsgivende eksamen eller er blevet vurderet positivt på baggrund af dine individuelle kompetencer (IKV).

Hvis du ikke har gennemført din adgangsgivende eksamen inden ansøgningsfristen, indkaldes du også til prøve.

Deltagelse i optagelsesprøve er obligatorisk.

Hvornår er der optagelsesprøver?

Ultimo marts modtager du en mail med link til vores samtalebookingsystem, hvor du kan booke tid til en optagelsessamtale, som finder sted i løbet af april måned. Du kan enten deltage formiddage eller eftermiddage. Du vil pr. mail modtage optagelsesopgaven. Opgaven vil blive sendt til den mailadresse du har oplyst i din ansøgning.

Hvordan foregår prøven?

Samtalen kommer til at foregå på Zoom, du får til sendt et link til samtalen på mail fra den underviser på uddannelsen, som du skal til samtale hos. I opgaven finder du en vejledning til, hvor du kan hente programmet Zoom.

Prøven består af en individuel opgave, hvor du skal udarbejde et designforslag. I god tid inden samtalen får du tilsendt opgaven, som du skal løse inden. Til samtalen skal du foruden opgavebesvarelsen fremvise et beklædningsprodukt, som du selv har syet. Samtalen tager udgangspunkt i din besvarelse af opgaven, dit beklædningsprodukt og din motiverede ansøgning.

Hvad bliver jeg målt på i optagelsesprøven?

Hvordan du har løst den stillede opgave og din evne til at formidle den.

Dit syede beklædningsprodukt – primært med henblik på dine sytekniske færdigheder.

Dine generelle formidlingskompetencer og motivation for at påbegynde uddannelsen.

Hvad skal jeg have forberedt?

Dit designforslag jf. den tilsendte opgave. Et beklædningsprodukt, som du selv har syet.

Hvor lang tid varer optagelsesprøven?

Der er afsat 20 minutter til samtalen på Zoom. Du vil inden skulle bruge tid på at løse opgaven og sy dit beklædningsprodukt til fremvisning.

Hvornår får jeg svar?

Du får ikke særskilt besked om resultatet af selve optagelsesprøven. Endeligt svar om optagelse meddeles den 28. juli i www.nemstudie.dk

Hvis du efter optagelsesprøven ikke vurderes optagelsesberettiget vil du modtage besked om dette inden 5. juli.