Genveje


Vores historie

Københavns Professionshøjskole blev født i 1700-tallet.

Fra den første jordemoderuddannelse i 1700-tallet til professionsbacheloruddannelsen i skat, der åbner i 2018. Så vidt spænder Københavns Professionshøjskoles historie.

Københavns Professionshøjskoles historie

I 1787 åbnede Den Kongelige Fødsels- og Plejestiftelse, og fire år senere åbnede lærerseminariet, Jonstrup Seminarium. I anden halvdel af 1800-tallet blev det muligt at læse til sygeplejerske på forskellige hospitaler og til pædagog på verdens ældste pædagogseminarium, Frøbelseminariet. Suhrs Seminarium, der udspringer af Suhrs Husholdningsskole, åbnede i 1905, og i 1937 startede uddannelsen til socialrådgiver på Den Sociale Højskole. Siden kom en lang række uddannelser til bl.a. fysioterapeut, tekstilformidler og bioanalytiker.

Der har i tidens løb været fem mindre fusioner, og i 2008 opstod professionshøjskolerne UCC og Metropol, da forskellige CVU’er (Centre for Videregående Uddannelse) fusionerede. I alt er over 60 institutioner en del af historien bag Københavns Professionshøjskole, der både rummer Danmarks ældste og Danmarks største professionsuddannelse.