Genveje


Kvalitetsløft af pædagoguddannelsen kan få stor betydning i Hovedstadsområdet

Dekan Annegrete Juul fra Københavns Professionshøjskole satser på, at regeringens nye investeringer i pædagoguddannelsen kan få flere unge til at søge ind til vinter

28. august 2019
Pressemeddelelse

Pædagoguddannelsen kan se frem til at få et markant løft, da regeringen vil tilføre 127,5 millioner kroner i perioden fra 2019-2022. Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Københavns Professionshøjskole er Danmarks største pædagoguddannelse, hvor man uddanner hver tredje pædagog i landet. Her glæder dekan Annegrete Juul sig over, at pædagoguddannelsen får flere ressourcer.

“Det vil få stor betydning i hverdagen. Så kan vi lave bedre undervisning, mindre undervisningshold og give mere feedback og støtte til de studerende, så de bliver bedre klædt på til virkeligheden”, siger Annegrete Juul.

“Selv om vi er Danmarks største pædagoguddannelse, så har vi faktisk en del ledige pladser til vores vinteroptag. Så jeg håber, at regeringens investeringer og signal om, at man tager pædagoguddannelsen alvorligt, kan få flere unge til at søge ind på uddannelsen”.

Frem mod 2025 vil antallet af 0-5-årige stige fra 361.271 til 414.184. En stigning på 52.913. Og går man yderligere fem år frem, kan vi komme helt op på omkring 437.000. Det viser en analyse fra Kommunernes Landsforening. Og stigningen vil slå hårdest igennem i hovedstadsområdet, så der bliver rift om pædagogerne i vuggestuer og børnehaver de kommende år.

“Der er allerede i dag flere kommunerne i hovedstadsområdet, hvor man kæmper med rekrutteringsudfordringer i daginstitutionerne. Så vores ambition på Københavns Professionshøjskole er klart at uddanne flere og dygtigere pædagoger de kommende år. De nye investeringer fra regeringen er et godt skridt på vejen”, fortæller Annegrete Juul.

For yderligere oplysninger:

Annegrete Juul, dekan for det pædagogiske og samfundsfaglige fakultet på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51632484

Michael Andersen, presseansvarlig på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23445383