Genveje


Flere vil være lærer og sygeplejerske i København

837 unge har søgt ind på læreruddannelsen og 1381 på sygeplejerskeuddannelsen som 1. prioritet på Københavns Professionshøjskole i år. Det er en stigning på fem og ti procent i forhold til året før.

Læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole har modtaget 837 1. prioritetsansøgninger fra håbefulde unge, som ønsker sig en fremtid som lærer i folkeskolen. Og det er gode nyheder, for der er brug for flere lærere i folkeskolen:

“Det er utrolig positivt, at læreruddannelsen har oplevet en stigning i ansøgertallet. Vi har haft særligt fokus på at hæve ansøgertallet på læreruddannelsen, så det er godt, at det nu går den rigtige vej. Der er brug for flere dygtige og motiverede studerende, der vil gøre en forskel for eleverne i den danske folkeskole,” siger rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.

På sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole er antallet af studiepladser øget for at imødekomme den akutte mangel på sygeplejersker. Ti procent flere ansøgere viser, at interessen for uddannelsen og faget blandt de unge også stiger.

Plads til flere pædagoger

På landets største pædagoguddannelse er antallet af ansøgere lige så højt som sidste år. I alt har 1567 søgt ind på pædagoguddannelsen, men der er plads til endnu flere:

”Det ærgrer mig, at der ikke er endnu flere, der har søgt ind på pædagoguddannelsen. Der er massivt brug for flere pædagoger, og de beskæftiger sig med nogle af de mest løfterige opgaver, man kan forestille sig,” siger rektor Stefan Hermann.

De helt store højdespringere på Københavns Professionshøjskole i år er uddannelserne til ergoterapeut og socialrådgiver, der er steget med henholdsvis 60 og 15 procent sammenlignet med året før. Enkelte andre uddannelser, fx laborantuddannelsen, er gået tilbage.

Samlet set har Københavns Professionshøjskole modtaget 24.818 ansøgninger pr. 5. juli 2019, mens tallet i 2018 lå på 23.551. Det er samlet set en stigning på 5,4 procent.

Der sendes optagelsesbreve ud til de nye studerende den 26. juli. Samtidig åbner Københavns Professionshøjskole for efteroptag, så det er muligt at søge ind på de uddannelser, der har ledige pladser.

For yderligere oplysninger: 

  • Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26 13 73 97
  • Pia Svejgaard, kommunikationschef på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 41 89 70 04