Genveje


5.616 ansøgere tilbydes studieplads på Københavns Professionshøjskole

Over 24.000 har i år søgt ind på en af Københavns Professionshøjskoles 21 grunduddannelser, og af dem har 5.616 netop fået tilbud om en studieplads i det kommende studieår. Især sygeplejerskeuddannelsen er gået markant frem

Der er rift om studiepladserne på Københavns Professionshøjskole, som tilbyder flere af landets mest søgte uddannelser. Natten til den 26. juli har 5.616 ansøgere fået tilbudt en studieplads – fordelt på 3.643 ansøgere med studiestart her til sommer og 1.973 ansøgere, der kan begynde på deres studie til vinter.
 
 

Bekræft din studieplads

Du skal mellem d. 26. juli og senest den 30. juli 2019 sige "ja tak" eller "nej tak" til din tilbudte studieplads. Det kan du enten gøre via linket i den mail, hvor du får tilbudt studieplads på Københavns Professionshøjskole eller via vores optagelsesportal: https://optagelsesportal.dk/kp

 
Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole glæder sig til at byde de mange nye studerende velkomne efter sommerferien
”Vi glæder os hver gang til at modtage nye studerende som om det var første gang. Til at åbne nye horisonter og veje til de faglige og sociale fællesskaber, som de skal indgå i de kommende år; år som vi håber bliver præget af nysgerrighed, engagement og en dedikeret indsats”, siger Stefan Hermann.
Der er fremgang at spore på især sygeplejerskeuddannelsen og ernæring og sundhed, mens uddannelser som administrationsøkonom og tegnsprogstolk optager færre studerende det kommende studieår. Stefan Hermann hæfter sig især ved fremgangen på sygeplejerskeuddannelsen, hvor Københavns Professionshøjskole har tilbudt 1199 ansøgere en studieplads. Det er en fremgang på 85 optagne i forhold til 2018.
”Vi har jo netop fået grønt lys for at hæve dimensioneringen på sygeplejerskeuddannelsen med 60 ekstra studiepladser det kommende studieår. Derfor er det positivt, at ansøgerne også kvitterer og søger ind på uddannelsen i betydeligt omfang”, fortæller Stefan Hermann.


Stadig ledige pladser på enkelte uddannelser

Er du ikke kommet ind på din drømmeuddannelse? Vi har stadig ledige pladser på læreruddannelsen og pædagoguddannelsen. Samt få ledige pladser på uddannelserne i tegnsprogstolk, tekstilformidler, laborant, sygeplejerske i Hillerød samt uddannelsen i Kristendom, Kommunikation og Kultur på Diakonissestiftelsen. 
Læs mere om uddannelserne og om, hvordan du søger optagelse på siden om ledige pladser: https://www.kp.dk/uddannelser/optagelse/ledige+pladser

 
Har du spørgsmål til din studieplads, kan du henvende dig hos Københavns Professionshøjskoles Studieservice. Læs om åbningstiderne her: 
https://www.kp.dk/uddannelser/optagelse
  

Optagne via KOT 2019 (pdf)