Genveje


Københavns Professionshøjskole: Ny uddannelses- og forskningsminister skal løfte velfærdsuddannelserne

Rektor for Københavns Professionshøjskole Stefan Hermann ønsker den nye uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen tillykke med jobbet og ser frem til samarbejdet

Statsminister Mette Frederiksen har netop sat ministerholdet for den kommende regeringsperiode, og posten som uddannelses- og forskningsminister gik til Ane Halsboe-Jørgensen.

Rektor for Københavns Professionshøjskole Stefan Hermann ønsker ministeren tillykke og ser frem til samarbejdet.

“Ane Halsboe-Jørgensen har stor indsigt på hele uddannelsesområdet og en oprigtig interesse for vores vigtige velfærdsuddannelser. Så herfra skal lyde et stort tillykke med jobbet. Nu ser jeg frem til, at alle visionerne om bedre uddannelse bliver ført ud i livet”, siger Stefan Hermann.

De videregående uddannelser har været hårdt ramt af toprocentsbesparelserne de seneste år, og det har betydet, at blandt andre sygeplejerskeuddannelsen, læreruddannelsen og pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole har været nødt til at lave større undervisningshold, færre undervisningstimer, mere gruppearbejde og mindre feedback til de studerende.

Netop flere sygeplejersker, lærere og pædagoger til landets hospitaler, folkeskoler og daginstitutioner er en del af Socialdemokratiets målsætning for den kommende regeringsperiode. Det kommer til at kræve flere investeringer i velfærdsuddannelserne. Ikke mindst i hovedstadsområdet, hvor rekrutteringsudfordringerne er størst, siger Stefan Hermann.

“Det er så vigtigt for velfærdssamfundet, at vi investerer mere i uddannelse. Vi har en særlig udfordring med demografien i hovedstadsområdet, hvor der kommer mange flere børn og ældre de kommende år. Så vi har brug for en minister, der tager ansvar og sætter retning og samarbejder tæt med professionshøjskolerne”.

Fredag den 5. juli 2019 er sidste frist for at søge ind på de videregående uddannelser, og Stefan Hermann opfordrer den nye minister til at sende et klart budskab til kommende og potentielle studerende om, at man politisk vil prioritere uddannelsesområdet. Det kan nemlig få en positiv effekt på ansøgertallet, så flere unge går i gang med en videregående uddannelse.

“Vi har brug for, at politikerne klart siger: Ja, vi kommer til at prioritere bedre uddannelser. Ja, I vil som studerende kunne mærke, at kvaliteten bliver bedre. Det kan altså få en afgørende betydning for ansøgertallet, at de unge hører politikerne sige det højt”, siger Stefan Hermann

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26137397

Michael Andersen, presseansvarlig på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23445383