Genveje


Flere sygeplejersker på vej til hovedstadsområdet

Københavns Professionshøjskole øger optaget på sygeplejerskeuddannelsen med 60 studerende pr. årgang

PRESSEMEDDELELSE 

Den 14. maj 2019 

Der er i øjeblikket akut mangel på sygeplejersker i hovedstadsområdet, og derfor har Københavns Professionshøjskole fået grønt lys af Uddannelses- og Forskningsministeriet til at øge optaget på sygeplejerskeuddannelsen med 60 studerende pr. årgang.

Det glæder Randi Brinckmann, der er dekan for det sundhedsfaglige fakultet på Københavns Professionshøjskole.

”Sygeplejerskeuddannelsen er en af vores mest populære uddannelser, og vi må hvert år afvise flere studiesøgende, som ellers er fuldt egnede til at begynde på uddannelsen. Derfor er det positivt, at vi nu får mulighed for at uddanne endnu flere dygtige sygeplejersker”, siger Randi Brinckmann.

I øjeblikket optager Københavns Professionshøjskole 1.211 sygeplejerskestuderende pr. årgang, mens tallet fra studieåret 2019/2020 altså hedder 1.271. Dimensioneringen øges med 50 studerende på Københavns Professionshøjskoles afdeling i Hillerød og med 10 studerende på Bornholm.

Det er blandt andet det stigende antal ældre mennesker i Region Hovedstaden, der over de kommende år skaber en øget efterspørgsel efter sygeplejersker. Tal fra Danske Professionshøjskoler viser, at der frem mod 2030 forventes 47.000 flere indbyggere over 80 år i Region Hovedstaden.

Politikere fra begge sider af Folketinget har de seneste måneder lovet af uddanne og ansætte op mod 2.000 flere sygeplejersker, og Københavns Professionshøjskole er helt klar til at uddanne flere sygeplejersker, hvis der investeres mere i uddannelsen.

“Nu har vi været hårdt ramt af to procents besparelserne de seneste år, så jeg ser frem til, at politikerne igen vil investere i uddannelsesområdet. Det er der hårdt brug for - ikke mindst på sygeplejerskeuddannelsen”, fastslår Randi Brinckmann.

For yderligere oplysninger:

Randi Brinckmann, dekan for det sundhedsfaglige fakultet, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51632800

Michael Andersen, presseansvarlig på Københavns Professionshøjskole, tlf.:23445383

Læs mere om sygeplejerskeuddannelsen