Genveje


Velkommen til 4000 nye KP-studerende

Sommerens studiestart er skudt i gang, og KP tager imod de nye studerende med introdage på alle uddannelser.

21. august 2018

Den allerførste studiestart på Københavns Professionshøjskole er i gang. Næsten 4000 nye studerende vil denne sommer tage hul på deres studieliv på en af KP’s videregående uddannelser.

Kantiner, gange og undervisningslokaler bliver i disse dage indtaget af spændte studerende med søgende blikke. Og på uddannelserne står tutorer og undervisere klar med et introprogram, der skal få alle godt i gang med studiet og studielivet.

De nye lærerstuderende på Campus Carlsberg og i Helsingør havde første skoledag allerede 20. august. Men det helt store rykind er mandag d. 3. september, hvor de fleste uddannelser har studiestart.

Største campus og mindste uddannelse

Campus Carlsberg er det sted, hvor flest nye studerende skal med på en rundvisning. Her kommer over 1300 nye ansigter, mens Sigurdsgade og Tagensvej 86 tager i mod hver ca. 700 nye studerende. 

KP har både små og store uddannelser. Pædagoguddannelsen er den største uddannelse med 992 studiestartere fordelt på tre adresser. På uddannelserne i laboratorieteknologi og tegnsprogstolkning er der lidt større chance for at nå at lære alles navne den første dag. Her starter hhv. 20 og 29 nye studerende.

To nye adresser og en ny uddannelse

På Bornholm skal både nye og erfarne studerende møde op på en ny adresse i år. Her er KP’s uddannelser nemlig flyttet ind i en spritny bygning i campusfællesskab med øens øvrige uddannelser på Campus Bornholm.

Et andet nyt uddannelsessted er Kulturværftet i Helsingør, hvor KP i år søsætter en afdeling af læreruddannelsen med 18 studerende.

På Tagensvej er det en ny uddannelse, der ser dagens lys 3. september, når 50 studerende tager hul på uddannelsen til professionsbachelor i skat. 

KP har også studiestart på PAU (pædagogisk assistent-uddannelsen). Her er et nyt hold startet 13.8., og de næste kommer 17.9. Derudover byder Videreuddannelsen velkommen til nye studerende på akademiuddannelserne og diplomuddannelserne.Se tallene

Se flere tal vedr. studiestart på KP's videregående uddannelser: 
Antal studerende - studiestart sommer 2018 (tabel - pdf)Foto: Billederne her på siden er fra studiestart på læreruddannelsen på Campus Carlsberg 20.8.2018, foto Laura Hauer.

Læs også

Info om studiestart
Find praktisk information om studiestart på hver uddannelse på kp.dk/studiestart

Nyheder
Først hold lærerstuderende i Helsingør

Ny Campus på Bornholm med royalt klip
Stor efterspørgsel på den nye professionsbachelor i skat