Genveje


Velkommen til første hold lærerstuderende i Helsingør

Den 20. august sagde Københavns Professionshøjskole velkommen til de første studerende på den nye læreruddannelse i Helsingør.

20. august 2018

Først lidt om dagens hovedpersoner; det første hold af studerende på den nye læreruddannelsesstation i Helsingør. De så spændte, forventningsfulde og glade ud. Og det med god grund. For med fin placering på Kulturværftet og udsigt til Kronborg og Øresund, går de nu i gang med en af de vigtigste uddannelser, vi har.

- I dag starter I på en vigtig uddannelse, der skal forberede jer til et af de allervigtigste job: Det bliver jeres ansvar at uddanne de kommende generationer af børn. Vi forventer derfor af jer, at I er engagerede, nysgerrige og flittige, og at I prioriterer jeres uddannelse, sagde institutchef Lis Madsen ved dagens åbningstale.


Første hold studerende på den nye læreruddannelse i Helsingør.

Med til åbningen var også Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, og rektor for Københavns Professionshøjskole, Stefan Hermann. Og også her var glæde at spore. Dagen blev kaldt en festdag, og der blev sagt kollektivt tillykke til både studerende, Helsingør Kommune og Københavns Professionshøjskole – og tak for et godt samarbejde. 

 
Rektor Stefan Hermann og borgmester for Helsingør Kommune Benedikte Kiær.


Tæt på praksis

Men læreruddannelsen i Helsingør tilbyder også sine studerende noget ganske særligt, som er værd at fejre. Uddannelsen er funderet i et tæt praksissamarbejde med de lokale skoler, de såkaldte uddannelsesskoler. De fungerer både som praktikskoler men åbner også dørene uden for praktikperioden, så de studerende får adgang til klasseværelserne. Det betyder, at de studerende kan komme ud og iagttage og deltage i skolens hverdag.

Og det er positivt, fortæller de to kommende studerende; Susie Reimers og Susie Baes.  
- Samarbejdet med de lokale skoler betyder rigtig meget. Det hele bliver mere håndgribeligt, når man får mulighed for et nært samarbejde med praksis.

De to kommende studerende er begge i tyverne og bosat i det Nordsjællandske – den ene helt lokalt i byen. De ser det begge som et plus, at de kan læse de to første år af deres uddannelse tæt på hjemmet.  

- Det er rart ikke at skulle bruge alt for meget tid på transport. Derudover kan jeg også godt lide, at stedet ikke er så stort, og vi er lidt færre studerende. Det giver en anden nærhed, siger Susie Reimers.


Tv: Lærerstuderende Susie Reimers. Th: Lærerstuderende Susie Baes.

Lokal fremtid

Det er ingen selvfølge, at man skal blive i Helsingør, blot fordi man læser det første af sin uddannelse i byen. Men Stefan Hermann nævnte, at der er brug for de lærerstuderende i regionen, når de engang bliver færdige. Og Susie Reimers og Susie Baes er også enige, når det kommer til dét; de foretrækker at blive i byen og arbejde. Men hvordan fremtiden bliver, ved man jo aldrig. 

Læs mere om læreruddannelsen i Helsingør