Genveje


Tak for de 23.888 ansøgninger til Københavns Professionshøjskole

Syv uddannelser på Københavns Professionshøjskole oplever fremgang i ansøgertallet. Det gælder især laborantuddannelsen, som 42,4 procent flere har søgt ind på som 1. prioritet. Søgningen til uddannelserne til bl.a. lærer, pædagog og sygeplejerske går tilbage. Den nye uddannelse ’professionsbachelor i skat’ er kommet meget flot fra start.

5. juli 2018

Torsdag den 5. juli kl. 12 var der frist for ansøgning til landets videregående uddannelser. Syv uddannelser på Københavns Professionshøjskole går frem i antallet af 1. prioritetsansøgninger, nemlig uddannelserne til administrationsbachelor, natur- og kulturformidling, socialrådgiver, jordemoder, laborant, psykomotorisk terapeut og radiograf. 

Højdespringerne er laborantuddannelsen, der har fået 42,4 procent flere ansøgere, og radiograf-uddannelsen med 26,7 procent flere ansøgere. Den helt nye uddannelse ’professionsbachelor i skat’ er kommet flot fra start med 99 1. prioritetsansøgninger, hvilket er dobbelt så mange som normeret. Det første hold starter efter sommerferien. 
Københavns Professionshøjskoles andre uddannelser oplever et fald i ansøgertallet. Det gælder bl.a. uddannelserne til lærer, pædagog og sygeplejerske. Rektor for Københavns Professionshøjskole, Stefan Hermann, siger: 

”På Københavns Professionshøjskole glæder vi os over, at flere af vores uddannelser er gået frem i ansøgertal. Samtidig ser vi med alvor på, at færre har ønsket at søge ind på lærer- og pædagoguddannelserne; uddannelser, hvor der er brug for flere dygtige og motiverede studerende. Vi vil arbejde målrettet for at tiltrække endnu flere studerende, så der er kyndige professionelle til samfundsbærende institutioner inden for sundhed, skole, administration, det sociale og pædagogiske område.”

Københavns Professionshøjskole blev til den 1. marts 2018, da professionshøjskolerne UCC og Metropol fusionerede. Dermed er Københavns Professionshøjskole med 20.000 studerende og 2.000 medarbejdere en ny uddannelsesinstitution i et sammensat uddannelsesbillede i hovedstadsregionen.

”Det har været et travlt og spændende forår på Københavns Professionshøjskole. Med den nye uddannelsesinstitution vil vi løfte professionsuddannelserne til et nyt niveau med stærke faglige miljøer og et tæt samarbejde mellem uddannelser og det omgivende samfund.  Vi glæder os til at tage imod de nye studerende, der starter hos os efter sommerferien,” siger Stefan Hermann. 

Samlet set har 7.770 søgt ind på Københavns Professionshøjskole som 1. prioritet pr. 5. juli 2018. Der sendes optagelsesbreve ud til de nye studerende d. 28. juli. Samtidig åbner Københavns Professionshøjskole for efteroptag, så det er muligt at søge ind dér, hvor der vil være ledige pladser.

KOT-ansøgninger Københavns Professionshøjskole 2018 (pdf) 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Pressekonsulent Marianne Meinke, tlf. 6045 6681