Genveje


Ny campus på Bornholm indviet med royalt klip

KP’s studerende på Bornholm flytter i campusfællesskab med øens øvrige uddannelser.

14. juni 2018

Kronprins Frederik klippede den røde snor, da Campus Bornholm 13. juni fejrede indvielsen af sin nye bygning, hvor Københavns Professionshøjskoles uddannelser på Bornholm nu flytter sammen med øens øvrige uddannelser.

Kronprins med saks

Det er landets første campusbygning, hvor både erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser samt voksen-, efter- og videreuddannelse bliver samlet ét sted. I alt 1900 elever, studerende og medarbejdere vil fremover have deres gang på Campus Bornholm.

”Indvielsen af Campus Bornholm er uden tvivl en milepæl i Bornholms historie og starten på et nyt kapitel, hvor vi har de bedste forudsætninger for at styrke uddannelsesmiljøet til gavn for hele øens vækst og lokalsamfund”, udtaler Campus Bornholms nye bestyrelsesformand, Laust Joen Jakobsen, som sammen med direktør Mads Kofod og kommende direktør Inge Prip tog imod kronprinsen ved indvielsen.

Campus Bornholm

Campus Bornholm har i nogle år eksisteret som en institution, der rummer alle de bornholmske ungdomsuddannelser. Men nu er det også en fælles bygning, hvor man samler alle uddannelserne på øen, herunder de videregående uddannelser. Fællesskabet har fået navnet Campusfællesskabet.

KP’s ca. 300 studerende på Bornholm flytter i løbet af sommeren ind på 2. og 3. sal i de nye lokaler. Her skal KP bo sammen med Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole, som vi samarbejder med omkring sygeplejerskeuddannelsen.

Om Campus Bornholm

Den nye campusbygning er opført på Minervavej i Rønne og består af 15.435 m2 nybyggeri og 5.500 m2 ombygning af eksisterende bygninger.

Campus Bornholm viderefører over 500 års uddannelse på øen. Den nye campusbygning manifesterer den fysiske sammenlægning af øens uddannelser i en unik kombination, som aldrig er set før i Danmark, og det er et af de største projekter på Bornholm nogensinde. Byggeriet, som skal huse 1900 elever, studerende og medarbejdere, er blevet til takket være en stor donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

KP’s aktiviteter på Bornholm:

  • Læreruddannelse
  • Pædagoguddannelse
  • Socialrådgiveruddannelse
  • Sygeplejerskeuddannelse
  • Center for Undervisningsmidler (CFU)

Campus Bornholm udefra 
Foto: Campus Bornholm