Genveje


Fællesskabsprisen: KP med til at hylde hverdagens helte

Både undervisere og studerende fra Københavns Professionshøjskole var med i opløbet til årets Fællesskabspris. Den særlige publikumspris gik velfortjent til Louise Adrian for hendes arbejde med Fangekoret og de indsatte.

8. juni 2018

Københavns Professionshøjskole er en af partnerne bag Fællesskabsprisen - en pris, der hylder de ildsjæle, der gør en særlig stor forskel for fællesskabet. Torsdag den 7. juni blev modtagerne af Fællesskabsprisen 2018 hædret ved en prisuddeling på Oslobåden i København. Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet og medinitiativtager til prisen, sagde:

”Vi uddeler Fællesskabsprisen for at hylde og takke de mennesker, der gør en forskel for andre. Danmark bygger på fællesskabet, men fællesskabet kommer ikke af sig selv. Det kommer af, at vi gør noget ekstra for hinanden. Ikke for vores egen skyld eller for at vinde priser. Netop derfor fortjener vinderne en pris.”

Coding Pirates og Sociolancen blandt vinderne

Flere af kandidaterne til Fællesskabsprisen kom fra Københavns Professionshøjskole - dels underviser og studiestartskoordinator Thomas Gregersen og pædagoguddannelsens tutorkorps, dels underviser Christoffer Dejgaard sammen med personalet på Ungeafdelingen i Vestre Fængsel for deres arbejde med at skabe et meningsfuldt, lærerigt og trygt fællesskab for unge varetægtsfængslede. Også den studenterpolitiske organisation PLS - også på pædagoguddannelsen - var indstillet til Fællesskabsprisen, som blev uddelt for 5. år i træk. Ingen af disse vandt dog en pris.

Pædagoguddannelsens tutorkorps
Pædagoguddannelsens tutorkorps sammen med studiestartskoordinator Thomas Gregersen (nummer to fra venstre).

Ungeafdelingen på Vestre Fængsel
Medarbejdere på ungeafdelingen på Vestre Fængsel og lektor Christoffer Dejgaard (yderst til højre).

PLS
Den studenterpolitiske organisation på pædagoguddannelsen, PLS, var også indstillet til en pris.

Det gjorde til gengæld Coding Pirates, et af Danmarks hurtigst voksende fællesskaber, der gennem leg, kreativitet og frivillig arbejdskraft lærer børn om it, programmering og robotter. Københavns Professionshøjskole har et stærkt samarbejde med Coding Pirates. En anden vinder var Sociolancen, der er bemandet med både social- og sundhedsfagligt personale, og som hjælper nogle af de mest udsatte borgere i samfundet. Fangekoret gav flere medrivende numre for de mange deltagere til prisoverrækkelsen. Og Fangekorets leder Louise Adrian vandt velfortjent året publikumspris for sit arbejde med koret og de indsatte.

Coding Pirates
Coding Pirates, som vandt en pris.

Vi uddanner de professioner, der skaber fællesskaber

Rektor Stefan Hermann sad i juryen for Fællesskabsprisen og overrakte en pris til projektgruppen bag forsamlingshuset i Øster Hassing i Nordjylland – for forsamlingshuset er et helt fundamentalt fællesskab i Danmark. Om Københavns Professionshøjskoles deltagelse i Fællesskabsprisen, siger Stefan Hermann:

”Vi står bag Fællesskabsprisen, fordi de professioner, vi uddanner til, i høj grad konstituerer og styrker det store fællesskab, som velfærdssamfundet er. Sygeplejersker, pædagoger, lærere, socialrådgivere og de andre vigtige fagprofessioner løfter borgere i alle aldre på utallige måder, så de også kan deltage og bidrage til samfundet. Som professionshøjskole vil vi gerne være med til at hædre alle dem, der gør en forskel for andre og flere end sig selv.”

Stefan Hermann
Københavns Professionshøjskoles rektor, Stefan Hermann, overrakte en af priserne.