Genveje


Åbningsfest: Urban køkkenhave skaber liv på ydre Nørrebro

Københavns Professionshøjskole er i de kommende år vært for en innovativ container-køkkenhave drevet af solenergi. Den bæredygtige have skal fremme medborgerskabet på Nørrebro. Projektet åbner 1. juni og bliver en naturlig del af studiemiljøet på Sigurdsgade.

Impact farm åbner i Sigurdsgade En ny containerhave bliver udgangspunkt for nye grønne fællesskaber på Nørrebro. Foto: Morten Villadsen.

Af Stine Munk Rasmussen l Den 29. maj 2018

Salatdyrkning i asfaltjunglen.

Impact Farm er en innovativ og avanceret urban køkkenhave udviklet af det københavnske design- og bygningsfirma Human Habitat. Farmen fungerer som bæredygtig, økologisk fødevareproduktion af fx tomater, krydderurter og salat, men den kan samtidig bruges som socialt samlingspunkt – både for studerende og for lokale borgere på Nørrebro.

”Vi glæder os til at få et nyt grønt samlingspunkt på Nørrebro. Københavns Professionshøjskole vil gøre en helhjertet indsats for at forankre den nye urbane køkkenhave i lokalområdet fx ved at borgere, børnehaver og skoler besøger os og deltager i konkrete aktiviteter. Det kunne være såning, høstfest eller workshops om bæredygtigt landbrug. Samtidig styrker vi undervisnings- og studiemiljøet og skaber mere liv på ydre Nørrebro – bogstaveligt talt”, siger Randi Brinckmann, som er dekan Det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole.  

Containerhaven får base på Sigurdsgade

Med den nyeste teknologi inden for hydrokultur – dyrkning af planter i vand – kan Impact Farm producere over 2 tons grønt om året med solenergi og lavt vandforbrug. Konceptet har været sat op som pilotprojekt i 1½ år, men får nu med økonomisk støtte fra Realdania mere permanent base på Campus Sigurdsgade – i hvert fald tre år frem.

Den bæredygtige containerhave bliver udgangspunkt for nye grønne fællesskaber på Nørrebro, men kan også styrke undervisningen i ernæring og sundhed på Københavns Professionshøjskole. Impact Farm vil fx kvalificere de studerendes fødevareforståelse og styrke deres viden om bæredygtige fødevaresystemer. 

Impact farm åbner 1. juni klokken 14.30 og alle er velkomne til en afslappet event i gården Københavns Professionshøjskole, Sigurdsgade 26. Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen holder tale, og der vil være musik, økologisk mad og drikke.

Tilmeld dig facebookeventen her og bliv opdateret