Genveje


Ny MOOC: Socialpædagogik på spansk og engelsk

Med nye online kurser bliver det muligt for studerende fra hele verden at følge et kursus i europæisk socialpædagogik. Københavns Professionshøjskole tilbyder kurset på spansk og engelsk i samarbejde syv andre europæiske uddannelsessteder fra september 2018.

23. maj 2018
Af Katja Bender Sebbelov

Hvordan bliver frivillige i Sydeuropas flygtningelejre bedre til at håndtere de socialpædagogiske udfordringer, de møder? Og hvordan bringer man viden om socialpædagogik til sagsbehandlere og socialrådgivere i Syd- og Mellemamerika? Sammen med universiteter i England, Tyskland, Spanien, Tjekkiet og Belgien har Københavns Professionshøjskole udviklet en helt ny og international online kursusrække med titlen ”Social Pedagogy across Europe.” Kurset udbydes som et Massive Open Online Course eller MOOC, hvilket betyder, det er åbent for alle med en internetforbindelse. På grund af støtte fra EU’s Erasmusprogram bliver det gratis at følge kurset i socialpædagogik.

Socialpædagogik

Hjælp til ansatte i flygtningelejre

Kursets sigte er, at ansatte som allerede arbejder med socialpædagogik på fx døgninstitutioner, herberger og i flygtningelejre, skal kunne få hjælp til det daglige arbejde, fortæller lektor Martin Sørensen fra Københavns Professionshøjskole, som de sidste 18 måneder har været i gang med projektet. I forbindelse med pilotprojektet er der bl.a. kommet flere positive reaktioner fra frivillige i flygtningelejre, bl.a. lejre på Lesbos i Grækenland.

”Kurset kan være med til at uddanne bedre og mere reflekterede socialpædagoger over hele verden. Især uden for Danmark er uddannelsesniveauet inden for socialpædagogik begrænset. Helt konkret giver kurset viden om europæiske forskelle inden for den socialpædagogiske tradition. For danske pædagogstuderende er kurset en oplagt måde at få en international vinkel på sin uddannelse,” siger Martin Sørensen.

Hvert land har ansvar for en kursusgang og et specifikt socialpædagogisk arbejdsområde som fx repræsenterede enkelte landes pædagogiske traditioner og metoder. Københavns Professionshøjskole står bl.a. bag en kursusgang om SMTTEmodellen, der handler om at planlægge, gennemføre og evaluere pædagogiske tiltag.

En del af projektgruppen har bl.a. været i Mexico for at præsentere kursets indhold, der bliver oversat og udbudt på både spansk og engelsk på platformen Coursera. Coursera samarbejder med en række førende universiteter verden over om at tilbyde åbne online-kurser: MOOC.

Kick-off 6. september

På en gratis kick-off-konference i Manchester 6. september 2018 bliver ”Social Pedagogy across Europe” søsat. Lektor Martin Sørensen er keynote-speaker på konferencen sammen med den spanske professor Xavier Ucer:

Kontakt

Lektor Martin Sørensen
MRSO@ucc.dk
4189 8007