Genveje


Gå-hjem-møde om filmdidaktik

  • Emne:
  • Type: Konference
  • iCal
Start:
Tirsdag d. 19. nov. 2019 kl. 16.30
Slut:
Tirsdag d. 19. nov. 2019 kl. 17.30
Sted:
Station Next
Fægtesalsvej 7
2650 Hvidovre
Pris:
Gratis, men tilmelding nødvendig.

Gå-hjem-møde om kunstnerisk læring, mediehåndværk og teknologiforståelse i udskolingen med filmskolen Station Next og Københavns Professionshøjskole.

Filmdidaktik 

Få 2 lærere efteruddannet inden for film og kunstnerisk læring. 

Efter en årrække hvor de kunstneriske, håndværksmæssige og teknologiske fag har været underprioriteret, oplever vi, at der er en stigende erkendelse af, at disse elementer mangler og efterspørges af politikere, skolefolk og forældre. Pædagogisk og neurovidenskabelig forskning peger samtidigt på, at undervisning i disse fag understøtter læring i skolens almene fag. Du har nu mulighed for at få 2 af dine lærere efteruddannet gennem deltagelse i et projekt udarbejdet af Filmskolen Station Next og Københavns Professionshøjskole.

Filmen skal med i valgfags-puljen

Den stigende efterspørgsel har bl.a. manifesteret sig i etableringen af de 2-årige praktisk-musiske fag som prøvefag. Udvalget af de 2-årige valgfag er relativt begrænset og præget af tidligere tiders opfattelse af kunst og håndværk. 

Vi vil derfor gerne have udvidet puljen med et 2-årigt valgfag i film. Film er et højaktuelt fag, der forener kunstnerisk læring, mediehåndværk og teknologiforståelse. Et valgfag med praktisk filmproduktion i centrum vil samtidigt fungere som uddannelses- og erhvervsvejledende. Dette er særligt relevant for nutidens udskolingselever, da film- og mediebranchen er i eksplosiv vækst på verdensplan.

Invitation til medvirken i forsøgsordning

Vi vil derfor gerne invitere din skole med i deltagelsen i et forsøg omkring etableringen af et 2-årigt valgfag i film på din og en række andre skoler i samarbejde med filmskolen Station Next og Københavns Professionshøjskole.  

Dette indbefatter selvfølgelig efteruddannelse, og vi forestiller os at to lærere fra hver medvirkende skole bliver efteruddannet med to moduler på PD-niveau, så de kan varetage undervisningen og eksamen samt vejlede kolleger i, hvordan de kan anvende film i undervisningen i skolens almene fag. 

Grundlaget for forsøget er ekstern finansiering, som de deltagende skoler sammen med KP og Station Next ansøger om.  

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Målgruppe
Ledere og lærere med interesse for film og kunstnerisk læring.

Tid
Tirsdag 19/11 kl. 16:30-17:30.

Adresse
Station Next 
Fægtesalsvej 7
2650 Hvidovre

Pris
Gratis, men tilmelding nødvendig.

Tilmelding
torben.larsen@filmbyen.com

Kontaktperson
Thomas Nygaard
Fag- og modulansvarlig, KP
Filmpædagogisk konsulent, Station Next
+45 22265426
+45 20874365
thomas.nygaard@filmbyen.dk
xtny@kp.dk