Genveje


Køn, seksualitet og mangfoldighed i velfærds-uddannelserne

  • Emne:
  • Type: Konference
  • iCal
Start:
Onsdag d. 18. sep. 2019 kl. 15.30
Slut:
Onsdag d. 18. sep. 2019 kl. 20.00
Sted:
Campus Carlsberg, Auditorie W2.04
Humletorvet 3
1799 Kbh V
Pris:
Gratis men tilmelding er nødvendig

Konference arrangeret af Københavns Professionshøjskole og Copenhagen Pride.

Køn, seksualitet og mangfoldighed fylder mere og mere på den pædagogiske og politiske dagsorden. En række faglige eksperter vil i dag fortælle lidt om hvorfor, og et panel af politikere og uddannelsesrepræsentanter vil diskutere, om normkritiske perspektiver skal implementeres på flere af KP’s velfærdsuddannelser.

Pris og tilmelding

Pris: Gratis, men af hensyn til det begrænsede antal pladser i auditoriet, er det nødvendigt at tilmelde sig.

Tilmeld dig her 

I en UVM-rapport fra 2017 konstaterede et bredt nedsat ligestillingsudvalg, at ’en større bevidsthed om køn i højere grad [bør] tænkes ind, fra børnene er helt små og hele vejen op gennem uddannelsessystemet’, hvis vi skal formå på sigt at skabe lige muligheder for mænd og kvinder i det danske samfund.

I regeringens og støttepartiernes fælles intentionspapir fremgår det, at regeringen tager denne udfordring alvorligt og ’ønsker et samfund, hvor mænd og kvinder har reelt lige muligheder’.

Det danske Gender Diversity Roundtable, der udgøres af fremtrædende CEO’s, direktører og rektorer fra en række af de største danske virksomheder og videregående uddannelsesinstitutioner, er gået sammen om ’3 anbefalinger til en bedre kønsbalance’. Her nævnes bl.a. ’undervisning i værdien af mangfoldighed, ligestilling og ubevidst bias i skolernes […] læringsplaner’.

På konferencen vil centrale aktører på denne baggrund diskutere behovet for at implementere konkret faglig viden om køn, seksualitet, mangfoldighed og normkritiske perspektiver i de velfærdsfaglige uddannelser – her med særligt fokus på pædagog-, lærer- og socialrådgiveruddannelserne.

Der vil være oplæg fra tre faglige eksperter; Rikke Voergård-Olesen (Normværk), Anne Wind (Sex & Samfund) og Mette Gundersen (Børns Vilkår). Herefter vil repræsentanter fra Professionshøjskolen præsentere konkrete bud på, hvor, hvorfor og hvordan implementeringen kunne finde sted på de tre udvalgte uddannelsesretninger.

Konferencen afsluttes med et debatpanel, hvor der vil være mulighed for en dialog ml. publikum, de uddannelsesfaglige eksperter og de tilstedeværende politikere.

Af hensyn til det begrænsede antal pladser i auditoriet er det nødvendigt at tilmelde sig.

Kontaktperson

Jacob Graack, lektor
E-mail: jagl@kp.dk
Telefon: 61697369

Læs mere her:

Gender Diversity Roundtable – 13.5.19
’3 anbefalinger til en bedre kønsbalence’ 
https://www.danskhr.dk/nyheder/artikler/ligestillingsmanifest-skal-skabe-koensbalance-og-bane-vejen-for-flere-kvindelige-ledere/

UVM – Undervisningsministeriet - 26.6.17
’Rapport fra Udvalget om ligestilling i dagtilbud og uddannelse’ –
https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2017/jun/170626-stoerre-viden-om-koen-og-ligestilling-giver-frie-og-kvalificerede-uddannelsesvalg-til-alle