Genveje


Ta’ skeen i den anden hånd - rehabilitering via mad og måltider

Start:
Torsdag d. 16. maj. 2019 kl. 09.15
Slut:
Torsdag d. 16. maj. 2019 kl. 15.00

Kom til en sundhedsfaglig temadag i Praksis- og Innovationshuset, hvor du vil få konkrete eksempler og inspiration til rehabilitering via mad og måltidet.

Pris og tilmelding

Pris: 500 kr.
Tilmelding
Tilmeldingsfrist er torsdag d. 9. maj kl. 15:15.


Et måltid består ikke kun af den mad, der bliver serveret. For mennesker, der er afhængige af andres hjælp for at få mad, bliver selve ernæringen ofte det vigtigste, og vi kommer måske til at overse, hvad rammerne omkring måltidet betyder, for at maden kan blive spist.

På denne temadag får du konkrete eksempler på, hvordan kommuner aktivt kan arbejde med rehabilitering gennem mad og måltider. Eksemplerne formidles af tre forskere fra ernæring- og sundhedsuddannelsen på Københavns Professionshøjskole, som alle arbejder tæt sammen med praksis som del af deres forskning i rehabiliteringsindsatser.

Temadagen vil ligeledes belyse baggrund og brug i praksis af kvalitetsmålingsværktøjet, Mealtime Quality Index (MQi), som anvendes inden for pleje- og omsorgssektoren til at kvalitetsmåle måltidssituationen.

Målgruppe
Sundheds- og køkkenfaglige kommunale ledere, nøglemedarbejdere og plejepersonale, social- og sundhedshjælpere, handicaphjælpere og velfærdsteknologikonsulenter 
Virksomheder som udvikler og/eller leverer mad- og måltidsløsninger til borgere inden for forebyggelses-, sundhedsfremme- eller rehabiliteringsområdet.
Interesseorganisationer og frivilligorganisationer.
Uddannelsesinstitutioner og forskningsinstitutioner.

Program
09:15 Registrering og kaffe

9:45 Velkomst 
v/ Randi Villebro, Konsulent i Welfare Tech

10:00 Rehabilitering via mad og måltider
v/ Anne Marie Beck, docent, Københavns Professionshøjskole.

10:30 Operation Morgenduft – en morgenmadsklub for ældre på plejehjem
v/ Lise Justesen, lektor, ph.d., Københavns Professionshøjskole.

11:00 Pause

11:15 Mad med glæde – rehabilitering af hoved-hals-kræftpatienter
v/ Marianne Boll Kristensen, Erhvervs-ph.d.-studerende, Københavns Professionshøjskole /REHPA

11:45 Brugercase: måltidssituationen set fra borgerperspektiv

12:15 Frokost og netværk

13:00 Mealtime Quality Index
v/ Jakob Iversen, Partner i Carewarekompagniet

13:30 Praksiscase: Bredegaard Blindecenters arbejde med måltidssituationer
v/ Nina Sofie Rasmussen, ergoterapeut og klinisk underviser, Bredegaard Blindecenter

14:00 Opsamling, netværk og videre dialog under kaffen

Arrangementet slutter kl. 15:00.