Gå til indhold

Projekt får BA-pris

Tre tidligere KP-studerende vandt Ergoterapeutforeningens Bachelorpris for deres Match bachelorprojekt.

Tre tidligere studerende fra Københavns Professionshøjskole modtog pris og 15.000 kroner for deres bachelorprojekt om lyds betydning for demente menneskers hverdag.

Sofie Hou Lind, 24 år, Anja Bjerg Pedersen, 23 år, og Karen Sofie Birkedal, 27 år, vandt bachelorprisen for projektet “I takt med hverdagen – lyds påvirkning på struktur og deltagelse i hverdagsaktiviteter hos personer med demens – en ergoterapeutisk intervention.”

Der var ingen tvivl om, at det bedste bachelorprojekt denne gang var skrevet af studerende på KP.
-Gunnar Gamborg, formand for ergoterapeutforeningen.

De tre studerende brugte mange timer ude i felten.
”Helt konkret fulgte vi to personer med demens og observerede, hvordan f.eks. lyde som musik kunne have en positiv indvirkning på deres sygdomsforløb,” fortalte Sofie Hou Lind.

Anja Bjerg Pedersen supplerede:

”Man kan sige, at vi har lavet et pilotprojekt. Og meget tyder derigennem på, at demente kan få mere struktur på deres hverdag, f.eks. ved at gøre bestemte daglige rutiner til det samme musiknummer.”

Idéen til hypotesen, om at lyde kan have en betydning for personer med demens, fik de studerende til en forelæsning på studiet:

”En underviser nævnte muligheden for en sammenhæng. Efter det var vi ret sikre på, at vi ville undersøge det emne i vores bacheloropgave,” forklarede Karen Sofie Birkedal Thomsen.

Og vinderne, som alle tre har fået arbejde som ergoterapeuter, var glade for anerkendelsen