Genveje


Vil du være lærer ligesom Emilia?

Du kan starte på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole i februar 2019, hvis du søger ind senest den 9. december. Læs om, hvorfor Emilia Winsløw Eliasson vælger lærervejen, og hvordan det er at læse til lærer.

Til sommer kan Emilia Winsløw Eliasson kalde sig lærer, og så skal hun ud og undervise en masse glade og livlige børn i bl.a. biologi, geografi og matematik. Men faktisk startede hun med at læse jura.

Emilia
”Jeg læser matematik, geografi, biologi og fysik-kemi. Jeg har medstuderende, der er sindssygt dygtige til fx billedkunst, sprog eller håndværk og design, og det er inspirerende, at vi kan så mange forskellige ting.” 

”Det var spændende nok, men det gik op for mig, at jurister sidder stille det meste af dagen, og det er slet ikke mig. På en idrætsuddannelse mødte jeg en del lærere, som var meget inspirerende. Jeg ville gerne arbejde sammen med sådan nogle nice mennesker, så jeg valgte at læse til lærer – og det har jeg ikke fortrudt,” siger hun.  

Jeg kan gøre en forskel

”Det er en god uddannelse. Du lærer at undervise, men du lærer også enormt meget fagligt. Jeg har selv lært så meget inden for science. Og mine medstuderende er fantastiske! Folk, der brænder for at gøre en forskel for børn, er som regel nogle gode folk. Vi har et inspirerende studiemiljø og et godt sammenhold,” siger Emilia. 
Hun har studiejob på en skole og har også erfaring fra sine praktikker, hvor hun har undervist i alt fra fotosyntese og ph-værdi til klima og konditionstræning. 
”Jeg glæder mig til at komme ud i et rigtigt lærerjob, hvor jeg har ansvaret. Som lærer kan jeg gøre en forskel. Samtidig er en skole en fantastisk arbejdsplads – som et lille samfund, hvor alle er afhængige af hinanden og skal have det godt,” siger den 24-årige studerende. 

Vinteroptag

Der er vinteroptag på læreruddannelsen på Campus Carlsberg. Søg ind senest den 9. december.
Læs mere her