Genveje


Fem gode råd

Der gør dig klogere på dit uddannelsesvalg:

1. Lav en 360 graders undersøgelse af dig selv. Spørg dine forældre, din kæreste eller en ven om hjælp og stil dem spørgsmålene: hvad synes du, jeg er god til? Hvor tænker du, jeg kan få et godt liv med job etc. Hvad er mine udfordringer? Svarene giver ofte andre inputs – og de kan bekræfte dig i, om du er på sporet.

2. Brug tid på ug.dk. – og bagefter på de enkelte uddannelsesinstitutioners hjemmesider. Undersøg hvilke jobs, der findes inden for brancheområder du er nysgerrig på – og evt. hvad der bliver efterspurgt i jobopslag?

3. Snak med folk i dit netværk, der går på uddannelsen - eller som arbejder et sted, du kunne forestille dig at arbejde i fremtiden – og spørg til deres karrierevej og studie.

4. Besøg uddannelsen – fx til Åbent Hus eller studerende for en dag.

5. Tænder du stadig på uddannelsen? Den sidste afklaring kan være, at du ser på arbejdsforholdene og på om de matcher dine drømme for fremtiden. Drømmer du fx om en klar adskillelse mellem job og fritid, så er jobs som sygeplejerske, jordemoder, pædagog, ergo- og fysioterapeut oplagte valg. Vil du gerne arbejde på alle tider af døgnet? Er du ok med at være tilgængelig 24/7 på mail og telefon? Dit valg af uddannelse har stor betydning for din fremtidige work-life-balance.

Stadig i tvivl? Book en samtale hos Studievalg København