Workshop: Lær at udvikle komplekse interventioner
Professor Charlotte Overgaard, SDU, og professor Helle Terkildsen Maindal, AU, holder workshop om at udvikle komplekse interventioner.
Praktisk information
Dato
Torsdag d. 8. maj 2025Kl. 13.00 - 16.00
Sted
Pris
Gratis – men tilmelding er nødvendig
Til workshoppen klæder to af de førende eksperter inden for forskning i komplekse interventioner dig på med viden om, hvordan du griber udviklingsfasen an – den første af de fire faser i arbejdet med komplekse interventioner.
Du bliver klogere på:
- Hvordan du kan strukturere den samlede udviklingsfase
- Hvordan du anvender teori og eksisterende evidens
- Hvordan du kan involvere interessenter og skabe en fælles forståelse.
Du får også mulighed for at lave øvelser med fokus på interventionsteori og logiske modeller.
Workshoppen arrangeres af Center for Bedre Børneliv. Du kan være med enten fysisk eller online.
Oplægsholderne
- Professor Charlotte Overgaard, Syddansk Universitet – Leder af Enheden for Sundhedsfremme og forsker i interventionsmetodologi.
- Professor Helle Terkildsen Maindal, Aarhus Universitet – Leder af Applied Public Health og med i styregruppen for netværk for komplekse interventioner ved AU.
Begge oplægsholdere har stor erfaring med forskning i komplekse interventioner og har bidraget med metodeartikler, bogkapitler og forskningsprojekter inden for feltet.
De er blandt andet forfatterne bag kapitlet Systematisk interventionsudvikling gennem anvendelse af teori, evidens og interessentinvolvering i bogen Komplekse interventioner: udvikling, test, evaluering og implementering.

Forberedelse
Oplægsholderne tager udgangspunkt i følgende litteratur, som du kan orientere dig i på forhånd:
- Systematisk interventionsudvikling gennem anvendelse af teori, evidens og interessentinvolvering. Kapitel 5 i bogen Komplekse interventioner: udvikling, test, evaluering og implementering.
- Targeting belongingness among older people through engagement in senior centres: intervention development study in Denmark.
- Systematically developing a family-based health promotion intervention for women with prior gestational diabetes based on evidence, theory and co-production: the Face-it study.
Program
- Oplæg: Faserne i udviklingsprocessen af en kompleks intervention v/ Helle Terkildsen Maindal
- Gruppearbejde: Udvikling af logisk model og interventionsteori I
- Oplæg: Brug af INDEX udviklingsguidelines og betydning af logiske modeller og programteori samt publicering af interventionsudviklingen v/ Charlotte Overgaard
- Gruppearbejde: Udvikling af logisk model og interventionsteori II
Om Center for Bedre Børneliv
Center for Bedre Børneliv arbejder for, at alle børn får en god start på livet.
Med udgangspunkt i tværfaglig professionsrettet forskning, samarbejde med praksis og opbygning af forskningskapacitet skal centeret styrke de fagprofessionelle i understøttelsen af de 0-6-årige og deres familier.
Centeret er etableret på Københavns Professionshøjskole med støtte fra TrygFonden, LEGO Fonden og Novo Nordisk Fonden.