Gå til indhold

Information om coronavirus

Webinar: Børns tidlige skriveudvikling

Dette webinar handler om projektet ATEL (Automated Tracking of Early Stage Literacy Skills), hvis formål er at bidrage til mere viden om udviklingsmønstre i børns tidlige skrivning.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 6. oktober 2020
Kl. 16.00 - 16.50

Tilmeldingsfristen er overskredet

Sted

Pris

100 kr.

Der er plads til maks. 50 deltagere ved hvert webinar. I vil modtage et link til webinaret cirka en uge inden starttidspunktet.

Børns tidlige skriveudvikling

v/ Jesper Bremholm

Vi har i dag ganske stor viden om de udviklingstrin, som børn typisk gennemgår, når de skal lære at læse. Ser vi bort fra stavning, ved vi til gengæld forbløffende lidt om, hvad der kendetegner børns tidlige skriveudvikling. NVL deltager i projektet ATEL, der bl.a. har til formål at bidrage til mere viden om udviklingsmønstre i børns tidlige skrivning. Sammen med forskere fra DPU og DTU analyserer vi et meget stort antal tekster (+100.000), som elever fra 0. til 3. klasse har skrevet med brug af det didaktiske skriveværktøj Skriv og Læs. Oplægget præsenterer projektet, giver eksempler på interessante børnetekster og fremlægger foreløbige resultater om udviklingsmønstre i forhold til børnenes emnevalg, sproglige virkemidler og tekst- og sætningsopbygning.

Kontaktperson

Jacob Spangenberg

Konsulent

+45 41 89 89 59