Gå til indhold
Hanne Steffensen, Tove Enggrob Boon, Nina Rasmussen, Ulla Margrethe Hansen

Hvad gør grøn omstilling og digitalisering ved indirekte beskatning?

Debatarrangement om told, afgifter og moms i Danmark

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 14. marts 2024
Kl. 15.15 - 16.30

Sted

Videreuddannelsen
Tagensvej 18
Bygning A, 1. sal, Lokale 144, FagligtTræfpunkt
2200 København N
Vis adresse i Google Maps

Praktisk

Gratis, men husk tilmelding.

Du kan også deltage via Zoom.
Vælg din deltagelsesform ved tilmelding.

Videooptagelse

Arrangementet bliver optaget, og alle tilmeldte får optagelsen tilsendt efter afholdelse.

Tilmeld

Foto: Claus Starup

KP Videreuddannelse byder dig velkommen til et skattefagligt debatarrangement, hvor emnet er told, afgifter og moms set i relation til nogle af tidens store temaer:

  • Er told, afgifter og moms en af vejene til den grønne omstilling?
  • Hvad betyder den løbende digitalisering af samfundet for den indirekte beskatning?

Det skattefaglige område er relevant for mange professioner og funktioner i vores samfund – og for den almindelige borger i Danmark. Tag blot den tilbagevendende debat om adfærdsregulerende afgifter for at understøtte danskernes sundhed eller for at skubbe til folks klimavenlige valg. Ligesom øget digitalisering har stor betydning for både lovgivning og praksis inden for told, afgifts- og momsområdet.

Indirekte beskatning har stor betydning for vores valg som forbrugere og vores økonomi. Derfor er det relevant for politikere, ledere og medarbejdere i offentlige organisationer og private virksomheder at have en grundlæggende viden om indirekte beskatning for at kunne forholde sig til den påvirkning og de muligheder, som den indirekte beskatning har for netop deres profession.

Ulla Margrethe Hansen er det faglige omdrejningspunkt ved vores debatarrangement. Ulla er lektor i skat ved KP og forfatter til bogen ”Told, afgifter og moms” og er kendt for sin humor og for at gøre komplekst stof lettilgængeligt med praksisnære eksempler og vinkler.

Hanne Steffensen, konsulent ved Københavns Professionshøjskole, er moderator ved arrangementet.

Debatarrangementet er gratis og for alle, der er nysgerrige i forhold til grøn omstilling, digitalisering, told, afgifter og moms. Husk tilmelding.

Program

15.15

Velkommen og præsentation

Videreuddannelsesleder Tove Enggrob Boon byder alle velkommen til en interessant eftermiddag.

15.20

Told, afgifter og moms – digitale muligheder?

En undersøgende samtale mellem lektor og forfatter Ulla Margrethe Hansen og lektor Nina Rasmussen om, hvordan Robot Process Automation, kunstig intelligens og sprogmodeller påvirker kravene til medarbejdernes kompetencer og ledernes viden i deres arbejde med told, afgifter og moms.

15.45

Er told, afgifter og moms vejen til den grønne omstilling?

En dialog mellem videreuddannelsesleder Tove Enggrob Boon og lektor og forfatter, Ulla Margrethe Hansen om, hvordan den indirekte beskatning kan understøtte den grønne omstilling.

16.10

Networking med forfriskninger

16.30

Tak for i dag

Om debatholderne og moderator

Ulla har en solid teoretisk og praksisbaseret baggrund som specialkonsulent hos Skat, er uddannet cand.merc. (jur.) og har en master i moms og afgifter.

Siden 2016 har Ulla undervist inden for det skattefaglige område på Københavns Professionshøjskole. Her underviser Ulla bl.a. i afgifter og moms på videreuddannelsen diplom i skat og på grunduddannelsen professionsbachelor i skat.

Ulla er netop udkommet med bogen ”Told, afgifter og moms” på forlaget Samfundslitteratur.

Ulla Margrethe Hansen
Ulla Margrethe Hansen

Ulla Margrethe Hansen

Lektor

+45 23 73 33 06

Tove er videreuddannelsesleder for forvaltning, organisation og skat på Københavns Professionshøjskole siden 2020. Hun er ph.d. og tidligere lektor og studieleder fra Københavns Universitet, SCIENCE, med speciale inden for miljøpolitik, motivation og miljøadfærd.

Tove Enggrob Boon
Tove Enggrob Boon

Tove Enggrob Boon

Videreuddannelsesleder

+45 24 29 63 66

Nina har arbejdet med digitalisering af den offentlige forvaltning siden projekt ”Digital Forvaltning” startede i 2000 / 2001. Hun har deltaget i styregrupper relateret til opbygning af den fælles offentlige digitale infrastruktur.

Ligesom hun har været projektleder og ansvarlig for digitaliseringsområdet i forskellige offentlige organisationer samt arbejdet på leverandørsiden som konsulent.

De sidste 12 år har hun undervist i digitalisering på diplom- og akademiuddannelsen rettet imod den offentlige forvaltning på Københavns Professionshøjskole. Her bidrager hun med artikler, podcast mv. om forskellige perspektiver inden for digitalisering.

Nina Rasmussen
Nina Rasmussen

Nina Rasmussen

Lektor

+45 24 29 64 08

Hanne er tilknyttet Diplom i skat. Hun har en master i kommunikation og har gennem mange år arbejdet med kommunikation, digitalisering og rådgivning i private og offentlige organisationer.

Siden 2022 har hun været ansat på Københavns Professionshøjskole, hvor hun administrerer uddannelsen diplom i skat samt underviser ind i mellem – bl.a. i kommunikation på professionsbacheloren i skat.

Hanne Steffensen
Hanne Steffensen

Hanne Steffensen

Konsulent

+45 51 63 28 58

Kompetenceudvikling

Diplom i skat – bliv skattefaglig specialist

Bliv opkvalificeret til at løse komplekse problemstillinger inden for det skattefaglige område – for offentligt som privatansatte.

Baggrund for arrangementet

Lektor Ulla Margrethe Hansen har netop udgivet en bog om told, afgifter og moms – en introduktion til den indirekte beskatning i Danmark. For denne bog modtog hun ”Lærebogsprisen 2022 – særpris” fra forlaget Samfundslitteratur.

Nu hvor bogen er udkommet, vil vi på Københavns Professionshøjskole gerne bidrage med at sætte fokus på skattefaglige perspektiver i vores samfund.

Har du brug for et overblik over det finurlige danske afgiftssystem, da læs mere om bogen her. https://samfundslitteratur.dk/bog/told-afgifter-og-moms

Her finder du en gratis læseprøve.

Bogen "Told, afgifter og moms"

Kontakt vedr. tilmelding

Kursus

Københavns Professionshøjskole