Gå til indhold

Summer School 2025 – 4 dages kursus for forskere

Dyk ned i kompleks interventionsforskning, og lær at skrive en stærk projektansøgning, når Center for Bedre Børneliv holder Summer School.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 11.08.2025 -
Torsdag d. 14.08.2025

Tid

Alle dage fra kl. 10:00 – 16:00

 

Pris

Gratis – men tilmelding nødvendig.

Tilmeld

Om Summer School

Hvordan omsætter du en god idé til en stærk projektansøgning? Hvordan designer du et forskningsprojekt inden for professionsrettet kompleks interventionsforskning? Og hvilke metoder egner sig bedst til at evaluere komplekse interventioner sammen med praksis?

På denne 4-dages Summer School klæder internationale topforskere dig på med viden om:

  • Centrale begreber, teorier og metoder inden for kompleks interventionsforskning
  • Realistisk og teoribaseret evaluering
  • Hvordan du skaber forskningsdesigns, der matcher komplekse interventioner

Du får også mulighed for at udvikle og få feedback på din egen projektidé – fx til en ansøgning til Center for Bedre Børneliv.

Alle oplæg og workshops foregår på engelsk. Der er mulighed for at arbejde og sparre på dansk i grupper.

Fleksibel deltagelse

Du kan tilmelde dig hele forløbet eller vælge:

  • Kun dag 1
  • Dag 2 + 3 samlet
  • Kun dag 4

Undervisere

Professor Donald Forrester – Cardiff University
Formand for Center for Bedre Børnelivs Scientific Board og en af Storbritanniens førende forskere i socialt arbejde med børn og familier. Har ledet over 40 succesfulde bevillingsansøgninger og støtter forskere i projektudvikling.

Dr. Lorna Stabler – Cardiff University
Visiting Scholar ved Center for Bedre Børneliv og forsker ved CASCADE. Hun har særlig ekspertise i realistisk informeret forskning og familieinddragelse og tilbyder sparring under og efter kurset.

Program

Fire dage med fordybelse og faglig sparring

Hvordan forholder forskningen sig til de fagprofessionelles praksis – og hvordan former det måden, vi designer forskningsprojekter på?

Denne dag dykker vi ned i forskellige forskningsparadigmer og centrale begreber som evidens, dømmekraft, refleksion og praksisforankring. Du bliver introduceret til både klassiske og nyere tilgange til professionsrettet forskning – herunder epistemologi, ontologi pragmatisme, refleksiv praksis og phronesis.

Dagen giver et fælles fundament for de kommende dages arbejde med evalueringsmetoder.

Hvordan kan vi undersøge og evaluere indsatser, som foregår i komplekse, uforudsigelige og tværfaglige kontekster?

Du får en grundlæggende introduktion til realist evaluation og teoribaseret evaluering – to tilgange, der er særligt velegnede til forskning i komplekse interventioner i praksis.

Gennem oplæg og casebaserede diskussioner ser vi på nøglebegreber som kontekst, mekanismer og virkning (CMO), samt hvordan de kan bruges til at forstå og forklare, hvordan og hvorfor en indsats virker – eller ikke virker.

Du arbejder i grupper med at analysere konkrete eksempler og bliver introduceret til, hvordan realistisk tænkning kan anvendes i design af dine egne studier.

Hvordan udvikler du en realistisk og gennemarbejdet forskningsidé?

Denne dag bygger videre på dag 2 med mere avancerede perspektiver på forskningen – herunder realistiske randomiserede forsøg, systematiske reviews og mixed methods-designs.

Du arbejder med at udvikle og kvalificere din egen forskningsidé i tæt dialog med underviserne og de øvrige deltagere.

Der er særlig fokus på at formulere forskningsspørgsmål, analysere antagelser, skelne mellem programteorier og implementeringsbarrierer og at begynde at strukturere din egne idé som en mulig projektansøgning.

Hvordan formulerer du en projektidé, så den bliver til en stærk og realistisk ansøgning?

På kursets sidste dag lærer du, hvordan du kan opbygge en forskningsansøgning trin for trin – med særlig fokus på Center for Bedre Børnelivs temaer, formål og kriterier.

Du får konkrete værktøjer til at skrive den faglige begrundelse, tilpasse din idé til en fond eller et call, gennemføre et målrettet litteraturreview og argumentere overbevisende for dit design og din metode.

Dagen byder også på feedbacksessioner i små grupper, hvor du får sparring fra både undervisere og medkursister – og mulighed for at tage de første skridt mod en konkret ansøgning.

Forskningen i Center for Bedre Børneliv

Center for Bedre Børneliv laver professionsrettet kompleks interventionsforskning sammen med de fagprofessionelle, der arbejder med de 0-6-årige.

Sammen undersøger vi, hvad der virker til gavn for de mindste børn of deres familier, hvordan det virker, hvornår, for hvem og hvorfor. Alt sammen for at skabe viden, som de fagprofessionelle kan få til at virke i praksis og basere deres dømmekraft på.

Vi forsker på tværs af professioner og forskningstraditioner, så du er velkommen uanset din forskningsbaggrund.

Kontaktperson

Lene Maria Musiat

Ledelsessekretær

+45 21 52 66 38